Run van Winschoten 2013

Plaatsingsdatum: Sep 14, 2013 7:40:44 PM

Dit jaar slechts één GA team aan de start bij de Run. Omdat er betaald moest worden voor een sta-plaats voor een tentje langs de kant van de weg in de omgeving van het start/finish gebied zagen de andere GA teams af van deelname. En juist dit jaar was een tentje toch wel erg handig geweest met alle regen die tijdens de wedstrijd viel.

Het LA-1 team was wel present om de overwinning van 2012 te verdedigen. Dit keer onder de persoonlijke leiding van team captain Henk Moviat. Henk had voor deze gelegenheid zelfs een mobiele telefoon geregeld. Iets waar we hem tot op heden niet op hebben kunnen betrappen. Zie trouwens ook een unieke foto van onze toch wel enigszins mediaschuwe trainer op deze site.

Het parkoers was op verzoek (of onder druk?) van de Winschoter middenstand gewijzigd om er voor te zorgen dat het winkelend publiek minder hinder van de Run zou ondervinden. De best versierde straat van de afgelopen 17 jaar was hiervoor opgeofferd en uit de route geschrapt. Ook breedtesport is keiharde business geworden. Voor hun verdiensten in de afgelopen jaren kregen de bewoners van deze straat nog een aandenken uitgereikt van de organisatie in de sporthal. Hierna konden ze vertrekken.

Voor de lopers blijft het een lastig parkoers met veel klinkers, bochtjes, oneffen fietspaden en verkeersdrempels. Hier kwamen de plassen water door de vele regen in met name de ochtend nog eens bij. Geen parkoers met lekkere rechte stukken en vlak asfalt waarop je lekker kunt doorrollen en een vet PR kunt lopen.

Niets bleek minder waar toen Saffira als eerste loopster van het team finishte in een tijd van 38.03 en 40 seconden van haar PR afhaalde. Jacob van der Meulen die ook de eerste etappe liep voor z'n school claimde later een belangrijke bijdrage te hebben geleverd omdat hij Saffira een groot deel had gehaast. De toon leek te zijn gezet.

In de etappes die volgden beet loper na loper zich echter stuk op de tijd van 38.03. Argumenten voor het niet uitkomen van de hooggespannen verwachtingen waren o.a. traag parkoers, het draaide niet lekker, het draaide wel lekker maar de tussentijden vielen tegen, etc.

Ondertussen liepen de atletiekteams van Runners Stadskanaal en Aquilo Winschoten gestaag bij ons weg. Een vijfde plaats overall en een derde plaats bij de atletiek vereningen leek lange tijd het hoogst haalbare. Twee etappes voor het eind was het gat met Runners Stadskanaal te groot geworden om nog te overbruggen en leek ook Aquilo niet meer te achterhalen. Met Herman als één na laatste loper en Mathijs als slotloper hadden we echter het beste tot het laatst bewaard waardoor Mathijs de slotloper van Aquilo aan het begin van z'n etappe wist te achterhalen en we uiteindelijk als vierde overall en als tweede atletiekteam wisten te finishen. Ook deze beide lopers vonden de gelopen tijden echter beneden hun stand en waren dan ook niet tevreden.

Met een totaaltijd van 6.29.36 waren we langzamer dan de 6.26.11 uit 2012. Ook de tijd van 2012 was echter niet voldoende geweest om Runners Stadskanaal dit jaar te verslaan. Ze zijn dit jaar dus de terechte winnaar bij de atletiekteams. De euforie bij de prijsuitreiking was minder dan in 2012. Maar hier zal het weer ook wel aan hebben bijgedragen.

Overall winnaar van de estafette werd team 4 mijl met slechte vier lopers en één loopster . Allemaal liepen ze twee etappes in marathontempo als training. Voldoende om ruim voor de overige teams te finishen. Misschien is het een ideetje om volgend jaar met tien deelnemers te komen en twee teams in te schrijven en dan elke loper een etappe in beide teams te laten lopen. Benieuwd wie er wint: team 4 mijl of kloon team 4 mijl?