רוני בלש (טל)
(מחזור ט"ו 1967)
(מחזור ט"ו 1967)
תאריך לידה: 20.7.1949
הגיע להדסים בשנת 1963 לכיתה ט'
סיים י"ב בשנת 1967
גר בקליפורניה ארה"ב
מייל: ronytal@gmail.com
*****
התחנך בכפר הנוער בן-שמן לפני בואו להדסים.
חי בארה"ב משנת 1974.סיים תואר ראשון בביולוגיה מואצת באוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בניהול עסקים באוניברסיטת Nova Southwestern בפלורידה. חי באזור סן פרנסיסקו. שלושה ילדים שנולדו באוקלנד,קליפורניה. עסק כ-40 שנה כמדען בחברות ביוטכנולוגיות בנושא של ביולוגיה מולקולרית.
*****
ארבע השנים בהדסים במגמה הביולוגית הטביעו את חותמן על כל חיי מכל הבחינות. אבל על דברים אחדים במיוחד אני מודה להדסים (כולל לכל צוות המחנכים, העובדים בהדסים וחברת הילדים) על כל מה שהעניקה לי: חינוך מעולה, אהבת הארץ, אהבת עם ישראל ומורשתו וכן אהבת הציונות , התרבות הישראלית והשפה העברית.
כמו כל התלמידים בפנימייה, הקדשתי חלק מזמני לעבודת כפיים בחברה ההדדית בה שהינו. ארבע שנים עבדתי כמעט כל יום ברפת. לא שכחתי את העבודה ברפת כל חיי.
נשארתי בכפר גם בחופשות: משימתי כללה את כל שנחוץ לעשות לקיומן של 22 חולבות ולשאר העגלות: חליבה, קציר התלתן, בדיקת אחוז השומן בחלב, עזרנו לפרות בזמן ההמלטה, בדרך כלל בשעות הקטנות של הלילה, סייענו לווטרינר בניתוחים ובהפרייה, האכלנו את הפרות בתערובת ובתחמיץ של קליפות תפוזים ואשכוליות שהיה מגיע מחברת 'עסיס' פעמיים בשנה. התחמיץ הרך היה עובר תסיסה במשך זמן מה בחפירה עמוקה, ואנו אהבנו לעשות 'קפיצות ראש' לתוכו.
מה לא יעשו צעירים מלאי אנרגיה כדי להעביר את הזמן?
בשעות החליבה היתה מוסיקה קלאסית שהנעימה את זמננו.
הפרות של הדסים היו אלופות בכמות החלב ובאחוז השומן, ומפורסמות בכל עמק השרון.
רוני
(אפריל 2024)
מימין: רוני בלש, צביה פומרנץ, צבי לופו
רוני בלש עם שלמה גרוניך העומד על הידיים
בחזית: רוני בלש.
בצד ימין: בני בורנשטיין
בצד שמאל, מאחורי רוני: עוזי זידמן, נחום שלו, אטינגר וצביקה לופו
רוני בלש עם שרונה נתן