Ellinor Nielsen

Ellinor og Christian Bille Nielsen i 1967.

Ellinor Nielsen startede sit arbejdsliv omkring 1960 som pige i huset og telefondame/pige i KTAS på Bogø. Senere arbejdede hun på en skotøjsfabrik i Stege; var derefter i en del år rengøringsassistent på Bogø Kostskole og på observationsskolen Søvang, til hun gik på efterløn.

Hun mødte sin mand, Christian, til Grundlovsfesten i skoven i 1966 (det var dengang, der var bal bagefter) og de blev gift den 2. juni 1968 .

Ellinor og Christian har begge været aktive i Bogø Idrætsforening (BIF), Ellinor i håndbold og Christian i fodbold. Sammen spillede de badminton i nogle år, og Ellinor fortsatte med gymnastik.

Ellinor var i mange år i bestyrelsen i forsamlingshuset.

Ved Ellinor og Christian Bille Nielsens guldbryllup, 2. juni 2018. Lige før ægteskabet blev indgået, havde parret købt huset "Grønsund". Flagalleen står som en smuk cadeau til guldbrudeparrets positive indsats i lokalsamfundet og til, at de har været drivende kræfter i flagalleens etablering i 1985 og dens efterfølgende pasning. Bogø Grundlovsforening, Bogø Handels-, Håndværker- og Industriforening, Bogø 4H og Bogø Idrætsforening støttede etableringen i 1985, og Bogø Skov leverede flagstængerne.

Bogø Lokalhistoriske Forening kan glæde sig over et usædvanlig stort fremmøde til generalforsamlingerne. Ellinors lagkager er sikkert en del af forklaringen. Foto: Heinrich Dick Nielsen.