Nyttige links

  • Gravsten på Bogø Kirkegård. DIS-Danmarks portal for affotograferede kirkegårde.

  • Luftfotos fra Bogø, 1939-1993. Det Kongelige Bibliotek. I november 2017 var der over 800 fotos fra Bogø.

  • Søg person i indtastede folketællinger. Dansk Demografisk Database. Rigsarkivet.

  • Søg person i indtastede kirkebøger for hele Danmark i perioden 1812-1918. Læs først Rigsarkivets vejledning. Gå derefter til selve søgesiden.

  • Kirkebøgerne (kontraministerialbøgerne) for Bogø Sogn kan man blade i for perioden 1813-1974 på ArkivalierOnline.

  • Søg oplysninger om personer og ejendomme ved hjælp af skiftearkivalier og andre arkivalier på Arkivalieronline, se den interaktive side nedenfor om mulighederne. Få hjælp i menupunktet Hjælp og vejledning i den sorte bjælke lige herunder.

Rigsarkivets vejledning om skiftearkivalier

Arkivalier fra Bogø Kommune i Rigsarkivet

Siden er interaktiv. Klik på de enkelte arkivserier nedenfor og læs mere om de enkelte seriers indhold.

Gotisk skrift. Foreningens kursushæfte 2019

Fra vinduet nedenfor kan en pdf-fil downloades. I filen er der links til de enkelte kildedokumenter på ArkivalierOnline. Dokumenterne er med andre ord klikbare, og et klik fører direkte til dokumentet på ArkivalierOnline.

I Tyskland som i Norden brugtes latinsk skriveskrift jævnsides med den gotiske skriveskrift til tekster paa latin og andre romanske sprog; fra 2. halvdel af det 17. århundrede tillige i navne (både personnavne og stednavne), og i modsætning til de øvrige europæiske lande måtte skriverne her derfor beherske begge skriftformer.

I Danmark kan den latinske skrift ligesom den nygotiske skrift dateres fra reformationstiden.

Overgangen fra gotisk til latinsk skriveskrift i sidste halvdel af det 19. århundrede voldte vanskeligheder. Den ældre generation, som var oplært i den gotiske skrift, havde hyppigt vanskeligt ved at skrive den latinske skrift frit og utvungent.

Den latinske skrift havde allerede sejret i Sverige i slutningen af 1700-tallet, mens Norge gik over til latinsk skrift omtrent samtidig med Danmark.

Gotisk skrift. Kursus Bogø Lokalhistoriske Forening 2019. Materialer med links.pdf