Nyttige links
Gravsten på Bogø Kirkegård. DIS-Danmarks portal for affotograferede kirkegårde.
Luftfotos fra Bogø, 1939-1993. Det Kongelige Bibliotek. I november 2017 var der over 800 fotos fra Bogø.
Søg person i indtastede folketællinger. Dansk Demografisk Database. Rigsarkivet.
Søg person i indtastede kirkebøger for hele Danmark i perioden 1812-1918. Læs først Rigsarkivets vejledning. Gå derefter til selve søgesiden.
Kirkebøgerne (kontraministerialbøgerne) for Bogø Sogn kan man blade i for perioden 1813-1974 på ArkivalierOnline.
Søg oplysninger om personer og ejendomme ved hjælp af skiftearkivalier og andre arkivalier på Arkivalieronline, se den interaktive side nedenfor om mulighederne. Få hjælp i menupunktet Hjælp og vejledning i den sorte bjælke lige herunder.
Rigsarkivets vejledning om skiftearkivalier
Arkivalier fra Bogø Kommune i Rigsarkivet
Siden er interaktiv. Klik på de enkelte arkivserier nedenfor og læs mere om de enkelte seriers indhold.
Gotisk skrift. Foreningens kursushæfte 2019
Fra vinduet nedenfor kan en pdf-fil downloades. I filen er der links til de enkelte kildedokumenter på ArkivalierOnline. Dokumenterne er med andre ord klikbare, og et klik fører direkte til dokumentet på ArkivalierOnline.
I Tyskland som i Norden brugtes latinsk skriveskrift jævnsides med den gotiske skriveskrift til tekster paa latin og andre romanske sprog; fra 2. halvdel af det 17. århundrede tillige i navne (både personnavne og stednavne), og i modsætning til de øvrige europæiske lande måtte skriverne her derfor beherske begge skriftformer.
I Danmark kan den latinske skrift ligesom den nygotiske skrift dateres fra reformationstiden.
Overgangen fra gotisk til latinsk skriveskrift i sidste halvdel af det 19. århundrede voldte vanskeligheder. Den ældre generation, som var oplært i den gotiske skrift, havde hyppigt vanskeligt ved at skrive den latinske skrift frit og utvungent.
Den latinske skrift havde allerede sejret i Sverige i slutningen af 1700-tallet, mens Norge gik over til latinsk skrift omtrent samtidig med Danmark.