Christian Bille Nielsen

Ellinor og Christian Bille Nielsen i 1967.

Christian har siddet i bestyrelsen for Bogø Jagtforeningen. Her er han på jagt i Bogø Østerskov. Foto: Elo Mortensen.

Christian som fuglekonge i Bogø Jagtforening.

Christian Bille Nielsen kom i lære som tømrer i Stubbekøbing omkring 1960. Han blev udlært i 1964 og var derefter soldat i 16 mdr. Efter aftjent værnepligt kom Christian tilbage til en mester  i Stubbekøbing, hvor han var i 14 år. Derefter tog han en afstikker til jord- og beton og var på Farøbroen i 4 år. Han sluttede sit arbejdsliv med 19 år som altmuligmand på en kagefabrik.

Han mødte sin kone, Ellinor, til Grundlovsfesten i skoven i 1966 (det var dengang, der var bal bagefter) og de blev gift den 2. juni 1968. 

Ellinor og Christian har begge været aktive i Bogø Idrætsforening (BIF), Ellinor i håndbold og Christian i fodbold. Sammen spillede de badminton i nogle år. 

Christian har siddet i bestyrelsen i Bogø Jagtforening, Bogø Skov, Bogø Grundlovsforening, Bogø Mølle og Bogø Lokalhistoriske Forening.

Til det lokalhistoriske årsskrift 2010 har Christian skrevet artiklen "Hvad en ålestanger mener at kunne huske". Den kan læses langt nede på denne side.

Christian Bille på session omkring 1963.

Møllerenovering i 1988

Næstved Tidende, 23. juli 1988

Ålestangning

Guldbryllup i 2018

Ved Ellinor og Christian Bille Nielsens guldbryllup, 2. juni 2018. Lige før ægteskabet blev indgået, havde parret købt huset "Grønsund". Flagalleen står som en smuk cadeau til guldbrudeparrets positive indsats i lokalsamfundet og til, at de har været drivende kræfter i flagalleens etablering i 1985 og dens efterfølgende pasning. Bogø Grundlovsforening, Bogø Handels-, Håndværker- og Industriforening, Bogø 4H og Bogø Idrætsforening støttede etableringen i 1985, og Bogø Skov leverede flagstængerne.

Ved Ellinor og Christian Bille Nielsens guldbryllup, 2. juni 2018.