Travsport

Stutteri "Kejsergården" på Ålborgvej var især kendt for vinderen Osman Bogø. "Stutteri Kejsergården avler vinder efter vinder" lød en overskrift i Trav-Avisen i foråret 1978, og den beskriver i få ord den succes, som stutteriets ejer Henry Toft-Olesen oplevede i 1970'erne og 1980'erne.

Det ville føre for vidt at opregne alle Bogø-hestenes triumfer, men især Harald Lund vandt en mængde løb med Bogø-hestene.

Harald Lund er en af de få danske travkuske, som har vundet alle de tre klassiske løb på Lunden – Dansk Opdrætningsløb med Bison Bogø, Dansk Trav Kriterium med Osman Bogø og Captain Bogø, samt Dansk Trav Derby med Osman Bogø. Tv. Ejler Toft-Olesen, th. Harald Lund.

Ejler Toft-Olesen på Stutteri Kejsergården med den berømte travhest Osman Bogø

Brochure for Osman Bogø som avlshest

Gennem en årrække var Henry Toft-Olesen, Stutteri Kejsergården på Bogø, en af landets største og mest succesfulde opdrættere. Nu har han fået plads i Travsportens Hall of Fame. Henry Toft Olesen etablerede Stutteri Kejsergården i midten af 60'erne, og de følgende 25 år kom der over 200 føl til verden på stutteriet. Herunder ses han med stutteriets bedste opdræt gennem tiderne, derbyvinderen Osman Bogø.


En artikel fra Folketidende, 25. august 1972.

En artikel fra Folketidende, 25. august 1972.

En artikel fra Folketidende, 25. august 1972.