Lollikegård

Skovleddet 2, matrikel 24a, senere matrikel 24L.

Slagter Basnæs på besøg på Lollikegård. Fv. slagter Basnæs, Hanne Slagter, en ølkusk og Hans Peter Lollike Klog. Udsnit af udateret billede i familien Klogs samling. 9x14 cm.

I kirkebogen er ejeren ved dåben anført som Hans Peter Pedersen, født 18. november 1860. Søn af gårdmand Hans Pedersen Klog og hustru Hanne Inger Marie Jørgensen af Bogø. Ved folketællingen i 1930 er han aftægtsmand på gården.

Der arbejdes i en af høstakkene. Lollikegården i 1949. Sylvest Jensen Luftfoto

Lollikegården på et Odense Luftfoto fra 1951.

Ved folketællingen i 1930 findes ovennævnte personer på Lollikegården. Ejerens navn er forkert indtastet. Det skal være Peter Petersen Lollike. Husmoderens fødested skal være Majbølle. Tjenestepigen med det besynderlige navn Maisiniakstiry var døbt Jensen. Hendes mor var blevet skilt og i 1919 gift med handelsmand Andreas Marciniak. Pigen har derefter fået stedfaderens efternavn og er i den originale, håndskrevne folketælling for Bogø anført som Marciniak Anny Margrethe Johanne. Folketælleren har imidlertid skrevet Anny så tæt på Marciniak, at det for indtasteren er blevet til bogstavsuppen "Maisiniakstiry".

Fra 1993 til 1996 havde maleren Hans Voigt Steffensen Lollikegården. Derefter blev den overtaget af maleren Hans Christian Rylander, som havde den fra 1996 til sin død i 2021.