11.1 Organizarea setului de instrumente G Math

Setul de instrumente G Math constă din nouă biblioteci, fiecare potrivită pentru rezolvarea problemelor dintr-o anumită zonă a matematicii. Aceste biblioteci sunt:

Parser.llb: constă din VI-urile care acționează ca o interfață între utilizatorul final și sistemul de programare. Aceste VI-uri analizează formula dată de utilizator și o convertesc într-o formă care poate fi utilizată pentru evaluarea rezultatelor.

Visualiz.llb: Acestea sunt VI-urile de vizualizare a datelor pentru a trasa și vizualiza date atât în ​​2D cât și în 3D. Acestea includ metode avansate, cum ar fi animație, trasee de contur și tăieri de suprafață.

Ode.llb: VI-urile din această bibliotecă rezolvă ecuațiile diferențiale obișnuite, atât numeric cât și simbolic.

Zero.llb: Se folosește pentru găsirea zerourilor de 1D sau nD, funcții liniare sau neliniare (sau sistem de funcții).

Opti.llb: VI-urile de optimizare care determină minime și maxime locale ale funcțiilor 1D sau nD reale. Puteți alege între algoritmi de optimizare bazați pe derivate ale funcției și altele care lucrează fără aceste derivate.

1Dexplo.llb: conține VI-uri care permit studiul funcțiilor 1D de valori reale, cu și fără parametri suplimentari, date în formă simbolică.

2Dexplo.llb: O colecție de VI-uri care furnizează informații despre funcțiile 2D date într-o formă simbolică, unde parametrizarea este permisă. Extremele (minime și maxime) și derivatele parțiale pot fi calculate numeric.

Function.llb: Aceste VI-uri evaluează unele funcții matematice comune.

Trans.llb: Un grup de VI-uri care implementează unele transformate utilizate frecvent în matematică și procesarea semnalului.

Bibliotecile G Math sunt formate din peste 100 de VI-uri pe care le puteți utiliza pentru rezolvarea problemelor dvs. de matematică. În secțiunea următoare, vă veți concentra să aflați mai multe despre VI-uri parser și veți folosi unele dintre ele pentru a construi un generator simplu de formă de undă arbitrară. Importanța VI-urilor în biblioteca parser este de a permite utilizatorilor să introducă formule direct pe panoul frontal. Astfel, utilizatorul poate introduce o formulă pe panoul frontal, iar generatorul de formă de undă arbitrară va genera și trasa semnalul corespunzător.

11.2 Tipuri de VI-uri parser