Validitate juridica
Aceasta pagina o dedic adoptarii (din limba spaniola) si tratarii (in romaneste) a sintagmei spaniole "Validez juridica".
Pentru mine aceasta sintagma are o importanta colosala, fiind asta o argumentatie pe care eu o caut de ani si ani.
De ani si ani intreaga legislatie care guverneaza viata mea profesionala este asemeni unei cai rutiere cu sens unic, de ani si ani de zile, datorita acestei legislatii subordonatul din transporturile rutiere este transformat de aceasta legislatie insuficient de bine articulata si din cauza asta, a fost
usor de rastalmacit si de utilizat impotriva propriei ei ratiuni de a fi, Astfel, de amar de ani, "subordonatul juridic" al acestui domeniu de activitate, a fost redus de la conditia de "jucator" la conditia de "perete", de perete ca in "tenisul la perete" (sau "Frontenis")
Nu este deloc usor de explicat aceasta sintagma (validitate juridica) nici macar ajutandu-ma de faptul ca . . . macar in limba spaniola a formulat cineva, deja, anumite consideratii, pentru ca se vede si acolo ca autorul (sau autorii) au probleme cu alunecarea, ca a pestelui din mana, a cuvintelor.
Eu spun mai simplu, ca tot ceea ce este "norma" trebuie sa conduca la realizarea de catre cel care o aplica, sau de catre cel caruia altcineva ii cere, pe cale contractuala sa o aplice, sa conduca la realizarea unui act legitim si nu la realizarea unui act ilegitim (infractiune)
Normativa de care fac eu vorbire (Normativa UE a tahografului) datorita 1) in mai mica masura, erorilor de conceptie si redactare, dar 2) in mai mare masura datorita interpretarii voit eronate de catre "personajele" din aceasta "distributie" care sunt echipate de lege cu puteri de comanda si/sau de control, conduce subordonatul din domeniu la comiterea de infractiuni, fara ca "Dreptul" sa ii confere acestui subordonat instrumente juridice pe care sa le poata folosi ca raspuns.
In caz ca acesta, subordonatul este in situatia de a disputa (fara "racheta") cu mainile goale (sub imperiul "contractului individual de munca") partida sa profesionala cu cealalta parte a acelui contract > angajatorul < (acesta fiind echipat cu ceea ce in tenis se numeste "racheta") si sub directul arbitraj al "autoritatii publice".
Comutand exemplul de la "tenis" la "frontenis" (tenis la perete), subordonatul din transporturile rutiere a fost pur si simplu redus la conditia de "perete", un perete in care loeste cu sete (lovind "care cum prinde") atat "angajatorul" cat si "arbitrul" acestei infractionale partide.
Relatia dintre "superior" si "subaltern, in conditiile obiective si specifice ale acestui "domeniu special de activitate" (activitate desfasurata pe "suprafata de lucru" a vreuneia dintre acele entitati care in juridica se numeste "bun mobil", in contrapunere a ceea se cunoaste ca "bunuri imobile") este o "relatie profesionala duala", o relatie profesionala extrem de asemanatoare in principiile ei de functionare "relatiei matrimoniale" datorita unor "clauze de confidentialitate" ce leaga intre ei, si datorita "dialogului fara martori" ce poate avea loc intre ei (dialog mai avantajat in izolarea lui mai
Folosind limbajul militar, putem spune ca din"distributia" piesei . . . "Normativa UE a tahografului" avem de a face cu trei personaje: 1) supervizorul: 2) superiorul (in grad); 3) subalternul.
Subalternul executa ordinele superiorului sau ierarhic
Dualidad en el matrimonio / Principiul dualitatii in institutia casatoriei
La dualidad del matrimonio es el principio por el que la institución está prevista, en principio, para unir a dos personas y vincularlas para su convivencia y procreación. En algunos ordenamientos (en especial los de base islámica) se reconoce la posibilidad de que un hombre contraiga matrimonio con más de una mujer. Pero incluso en este caso la institución vincula a una persona con otra, pues las diversas mujeres que un musulmán pueda tener no están unidas, en principio, por ningún nexo matrimonial ni tienen derechos y obligaciones entre sí.
Dualitatea matrimoniului (căsătoriei) este principiul potrivit căruia aceasta instituție este prevazută, în principiu, să unească si sa creeze legaturile a două persoane pentru coexistența (și procreere).
În unele sisteme juridice (mai ales in cele de sorginte islamica), posibilitatea ca un barbat se se casatoreasca cu mai mult de o femeie este recunoscută.
Dar, chiar și daca în acest caz, acest tip de instituție creeaza legaturile unei persoane cu o la alta, intre diversele femei cu care un musulman poate fi casatorit in acelasi timp, nu exista, in principiu, vreun tip de "legatura juridica" care sa le uneasca, si nici "drepturi matrimoniale" sau vreun alt tip obligații între ele.
Avem de a face deci,si in cazul oricarei "entitati de transport" cu o entitate asemanatoare conceptului "familie", si unde "capul de familie" (numaratorul" are in aceasta "fractie" invariabila valoare egala cu "1", in timp ce valoarea "denominatorului" (subalternilor) poate varia intre valori cuprinse intre "1" si "plus infinit".