Condiția civilă 

Condicion civil

 Page start up on 12.03.2017_01:27 (UTC+1 / Paterna, España)

Scuze, pagina e în lucru!.

Subiectul de adus la cunoștință prin intermediul acestei pagini provine din pagina termenului "Estado civil".

Uzual cunoscuta în limba romană ca "Stare civila", o denumire, si o uzanță, după părerea mea, greșită.

O sa vedem în continuare de ce.

Ca unul din antonimele cele mai uzuale ale termenului "civil" folosim termenul "militar", după cum si termenul "marinar", "aviator" "șofer".

Ei bine, noi, ființele umane, nu ne naștem având status-ul de "militari", nu ne naștem la status-ul nici unui alt antonim al conceptului "civil", ci ne naștem la "status-ul de civil", stadiu inițial din care pășim în alte stadii (in "status-ul de militar", in "status-ul de marinar", in "status-ul de șofer, si/sau alte).".

Deci, "status-ul de civil" este (în opinia mea) stadiul natural, status-ul inițial de la care ne preia materia juridica, deodată cu eliberarea "certificatului de naștere",

Din acest "status juridic inițial" ieșim spre statusuri opționale, precum statusuri profesionale (militar, marinar, șofer), sau spre statusuri relaționate cu familia (celibatar, căsătorit, divorțat, văduv, etc), spre statusuri relaționate cu domeniul religios (ortodox, catolic, adventist, musulman, etc), spre statusuri relaționate cu domeniul politic (liberal, socialist, democrat, etc).

Pe niciunul dintre noi, oamenii, nu ne naste mama fiecăruia dintre noi "militar" sau "divorțat" sau "ortodox" sau "socialist".

Pe fiecare din noi ne naște ca avand normalul status de "civil".

Conform literei si spiritului "atributelor persoanei", nimeni altcineva in afara de persoana în cauza nu poate schimba cuiva "status-ul de civil", cu vreun alt fel de status.

 Am făcut o schiță simpla, pentru ca, nu-i asa, o imagine face mai mult decât simplele vorbe.

Cu ajutorul ei, pot arata ca orice persoana trebuie sa aibe acces in "câmpul muncii" asa cum, cu mașina personala avem acces intr-o "parcare cu plata", si pe de alta parte, sa putem pleca din câmpul muncii si sa putem reveni la condiția noastră civila, oricând dorim asta (suportând bineînțeles, clauzele contractuale legale.

Unul dintre cele sase indivizibile atribute juridice cu care il echipează Dreptul pe fiecare nou-născut, odată cu eliberarea "certificatului de naștere", ar trebui sa poarte (in opinia mea), nu denumirea de "Starea civila" ci pe aceea de "Status-ul de civil".

Nu pentru ca prima forma nu ar fi corecta, ci pentru ca a fost perimata, aceasta prima forma, prin ancorarea ei de către falsificatorii comuniști ai limbii romane doar de condiția pe care persoana o îndeplinește raportat la conceptul "familie".

Ne naștem civili, tot la fel cum natura ne-a făcut "pământeni" (locuitori ai planetei Pământ).

Nu ne naștem "militari", nu ne naștem "marinari", nu ne naștem altceva decât "civili" si trebuie sa învățam sa ne apărăm "condiția noastră civila".

Putem trece, de voie sau de nevoie, din "câmpul civil" in "câmpul laboral ordinar", sau în "câmpul militar", sau in "câmpul laboral mobil", dar trebuie sa nu fim in nici un fel împiedicați sa revenim "cu picioarele pe pământ", sa revenim la condiția noastră de civil, asa cum clasicul pescar de perle revine la suprafața apei.

Se întâmplă multe încălcări in lumea asta, si nu ma refer la relațiile cele ne-contractuale, ci mai ales la cele contractuale.

22.05.2023