Regina casei

Daca ai asa ceva in casa la tine, e normal sa te duci la un "servici", ca sa mai rasufli.

Nu stiu, nefiind eu femeie, gustul acestei "ciorbe", dar mie personal, mi-ar fi placut sa pot oferi sotiei mele acel confort economico-social care sa o fi facut-o sa nu isi doreasca sa iasa din conditia de "regina casei".

Dar . . . viata mea n-a fost asa. C'est la vie!

Sunt constient ca, sa lucrezi in casa in care stai, esti un fel de "interna", in propria ta casa.

Eu ca barbat, ma duc la munca, lucrez 10 - 12 ore, poate am un sef care face zile fripte, dar iesi ca boul din jug si te duci si rasufli celelalte 12 - 14 ore, refacandu-ti un pic bateriile.

Cum nu avem mai mult decat o singura viata, nu putem experimenta in doua feluri casnicia noastra spre a trage apoi linie si a spune "a fost mai buna varianta A decat varianta B".

Fiecare camin (familial) este o alta poveste, si astfel, nu poti lua in considerare 100% povestile altora.

Visul meu a fost sa produc intotdeauna suficient pentru doi, iar sotia sa mearga sa lucreze daca simte ea nevoia asta si nu impinsa de nevoia de a castiga pentru ca nu ne ajungeam cu banii.

Subiectul de tratat in pagina asta provine din sursele "Ama de casa" si "Housewife".Nu am gasit in limba romana continut explicativ corespondent la subiectul asta, as fi putut sa il denumesc, pur si simplu "Casnica" dar eu am o viziune un pic diferita de ceea ce gasesc pe "piata" asa ca i-am spus (deocamdata) "Regina casei" (ca si cum ar fi vorba de "Matca" sau de "Regina stupului".

Extras din continutul explicativ al subiectului "Ama de casa"

Traducere si adaptare in versiune admin

De la "(femeia) casnică" se așteaptă în mod tradițional, multe lucruri, dar mai presus de toate devotament, ceea ce înseamnă literal "a te nega pe tine insuti" de dragul familiei tradiționale, în special pentru a proteja copiii. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că feminismul, a pus si pune puternic la îndoială rolul tradițional de casnică, și caută să il schimbe

Del ama de casa se esperan tradicionalmente muchas cosas, pero sobre todo abnegación, cuyo significado es literalmente "negarse a sí mismas" en aras de la familia tradicional, especialmente para proteger a los hijos. Así pues, no es sorprendente que el feminismo cuestione fuertemente dicho rol tradicional del ama de casa, y busque cambiarlo.