Sistematizarea juridică 

Ordenamiento jurídico

Subiectul de adus la "tratament" aici, provine din pagina "Ordenamiento juridico - Wikipedia en español".

Acest subiect nu are versiune nici macar in engleza, cu atat mai putin in romana. Dar gasim abordata tema in alte cateva limbi, printre care in germana (Rechtsordnung) si in italiana (Ordinamienti giuridico). 

Ce-o fi zicand pe acolo (prin germana, prin italiana) dumnezeu stie, eu stiu ce zice in spaniola, si de oi gasi vreme, o sa fac traducerea in romana, printr-a mea prisma, iara de nu, bine cel putin ca am semnalizat inca unul dintre termenii juridici inexistenti pe piata romaneasca, macar asa la nivel enciclopedic, digitalizat.

10 noiembrie 2021 . Admin zice:

Am încercat mai multe denumiri (ca termen corespondent în limba română, al termenului spaniol "ordenamiento" și al termenului german "Rechtsordnung").  Am zis "Ordine juridică",  "Orânduire juridică", "Orânduială juridică", am zis "Ordine constituțională", dar singurul termen în limba română la care traducătorul în limba germană a răspuns cu rezultatul "Rechtsordnung" a fost termenul "Orânduirea juridică".

/

Probé varios nombres (como término correspondiente en rumano, del término español "ordenamiento" y del término alemán "Rechtsordnung"). Dije "Ordine juridică", "Orânduire juridică", "Orânduială juridică", dije "Ordine constituțională", pero el único término en rumano al que el traductor alemán respondió con el resultado "Rechtsordnung" fue el término "Orânduire juridică".

Column I (10.11.2021_16.19.00)

Original text.


El ordenamiento jurídico (del alemán Rechtsordnung) o simplemente el ordenamiento es el conjunto del derecho de una sociedad, es decir, el conjunto de normas jurídicas que rigen en un lugar determinado en una época concreta. En el caso de los Estados, el ordenamiento jurídico está formado por la Constitución del Estado, que se rige como la norma suprema, por las leyes, por las normas jurídicas del poder ejecutivo, tales como los reglamentos, y otras regulaciones tales como los tratados, convenciones, contratos y disposiciones particulares.

No se debe confundir el ordenamiento jurídico con el orden jurídico, que se traduce en el conjunto de normas que rigen una determinada área del ordenamiento jurídico. La relación en conceptos es de género a especie.



Índice

1 Sobre el ordenamiento jurídico

1.1 Origen

1.2 Características

2 El ordenamiento jurídico como sistema

3 Ordenamiento simple y complejo

4 Plenitud y coherencia

4.1 Lagunas

4.1.1 Sistemas de solución

5 Antinomias

6 Véase también

7 Bibliografía


  1.013 del total de 11.931 bytes .

 

                                   ¡ Seguira!

Column II (10.11.2021)

Machine translation.


Ordinea juridică (din germanul Rechtsordnung) sau pur și simplu ordinea este ansamblul legii unei societăți, adică setul de reguli juridice care guvernează un anumit loc la un anumit moment. În cazul statelor, sistemul juridic este format de Constituția statului, care este guvernată ca normă supremă, de legi, de normele juridice ale puterii executive, cum ar fi reglementările, și alte reglementări precum tratatele, convențiile. , contracte și prevederi speciale.



Ordinea juridică nu trebuie confundată cu ordinea juridică, care se traduce în ansamblul de reguli care guvernează un anumit domeniu al ordinii juridice. Relația în concepte este de la gen la specie.



 

Index

1 Despre sistemul juridic

1.1 Originea

1.2 Caracteristici

2 Sistemul juridic ca sistem

3 Comandă simplă și complexă

4 Completitudine și coerență

4.1 Lacune

4.1.1 Sisteme de soluții

5 Antinomii

6 Vezi de asemenea

7 Bibliografie


Column III (10.11.2021)

Machine translation + admin translation.


Orânduirea juridică (din germanul Rechtsordnung) sau pur și simplu orânduirea reprezinta totalitatea juridicii unei societăți, adică ansamblul de reguli (de norme) juridice care guvernează intr-un anumit loc la un anumit moment. În cazul Statelor, oranduirea juridica este formata de Constituția respectivului stat, care se respectă ca normă supremă, apoi de legi, de normele juridice ale puterii executive, cum ar fi regulamentele, și alte reglementări precum tratatele, convențiile , contractele și particularele prevederi.


Orânduirea juridică nu trebuie confundată cu ordinea juridică, care se traduce în ansamblul de reguli care guvernează un anumit domeniu din cadrul oranduirii juridice. Relația între aceste concepte este ca de la gen la specie.



Index

1 Despre oranduirea juridica

1.1 Originea

1.2 Caracteristici

2 Oranduirea juridica ca sistem

3 Oranduire simplă și complexă

4 Plenitudine și coerență

4.1 Lagune

4.1.1 Sisteme de soluții

5 Antinomii

6 Vezi de asemenea

7 Bibliografie

 

                                         Va urma!