Amoral

Created on 15.05.2018_22:29 (UTC+1 / Paterna, España)

1) Versiunea originală în limba spaniolă


 Inmoral y amoral


Dentro del concepto de moral surgen otros dos conceptos que son, cada uno a su manera, antónimos y que no deben ser confundidos. Uno es el de «inmoral», el cual hace referencia a todo aquel comportamiento o persona que viola una moral específica o la moral social. 


Cuando se dice que una persona actúa de manera inmoral, se quiere decir que actúa de forma incorrecta, haciendo mal.


Por otra parte, el concepto de «amoral» o amoralidad, hace referencia a una postura en la que las personas se consideran carentes de moral, por lo que no consideran que los hechos o actos humanos sean malos o buenos, correctos o incorrectos. 


La mayor defensa de la amoralidad la realiza en el taoísmo, en el cual se considera que la moral corrompe al ser humano, obligándolo a hacer cosas buenas cuando no está preparado y prohibiéndole hacer cosas malas cuando necesita experimentar para darse cuenta de las repercusiones de sus actos.24


Todo lo «moral», según ellos, implica forzar la naturaleza del ser humano y es fruto de la desconfianza y el miedo a los demás, a lo que puedan hacer si no están sometidos al estricto gobierno de unas leyes que rijan su comportamiento.25​ En el caso de la ética cristiana se reconoce un código moral, que, en modo alguno, es un orden rígido que sofoca la personalidad.

El ser humano es un ser moral porque tiene capacidad de elegir a la hora de actuar, es responsable de sus actos y es capaz de evaluar las consecuencias que de ellos se derivan. 


La conciencia moral se manifiesta en la pregunta: ¿Qué debo hacer? 


Para responder, las personas deben razonar sobre lo bueno y lo malo. 




Comportarse con arreglo a lo que es bueno se convierte en un valor moral. Y las normas morales desarrollan y protegen esos valores. 


Así, el valor de la vida aparece protegido con la norma «no matarás». 

Los animales no son capaces de decidir con reflexión, no se preguntan qué deben hacer. 


Su vida es ajena al ámbito de lo moral, por eso decimos que son amorales. 


Alguien es inmoral si no cumple las normas morales de su comunidad,26​ en la medida en que tales normas se conformen con una antropología que responda al verdadero ser del hombre. En este sentido, Zubiri recordó como el ser humano -desde lo ontológico- está religado a la trascendencia.27

2)  Traducerea din spaniolă în română facuta de admin.


 Imoral și amoral


În cadrul conceptului "moral", apar alte două concepte care sunt, fiecare în felul său, antonime și care nu trebuie confundate. 

Unul este conceptul "imoral", care se referă la tot acel comportament sau la persoana care, in mod deliberat, încalcă (violează), o anume moralitate  sau vreo socială morală. 


Când se spune că o persoană acționează imoral, înseamnă că el acționează incorect, producând rău (producând pagubă). 


Pe de altă parte, conceptul de "amoral" (sau de amoralitate) se referă la o postură în care persoanele sunt considerate ca lipsite de moralitate, si prin urmare care nu au capacitatea de a percepe că actele sau faptele lor sunt rele sau bune, corecte sau incorecte. 


Cea mai mare apărare a amoralității o manifestă taoismul, in cadrul căruia se consideră că moralitatea  corupe ființa umană, constrângând-o să facă lucruri bune atunci când nu este preparată pentru asta și interzicându-i să facă lucruri rele atunci când ar fi trebuit să experimenteze spre a-si da seama de repercusiunile actelor (actiunilor) sale.16 

Tot ce este "moral", conform lor, implică forțarea naturii ființei umane și este fructul neîncrederii și fricii față de ceilalți, a ceea ce ar putea face dacă nu ar fi supusi strictei guvernări ale unor legi care sa le controleze (conducă, calauzească) comportamentul.17



Ființa umană este o ființă morală, deoarece are capacitatea de a alege atunci (in momentul) când acționează, este responsabilă pentru acțiunile sale și este capabilă să evalueze consecințele care derivă din ele. 

Conștiința morală se manifestă în întrebarea: Ce trebuie să fac? 


Pentru a-si răspunde, omul trebuie să reflexioneze (să cântărească) asupra a ce este bun (beneficios) să facă și a ceea ce este rău (păgubos) să facă


Ceea ce o persoană consideră bun devine o valoare morală

Iar normele morale dezvoltă și protejează aceste valori. 


Asa spre exemplu, valoarea vieții este protejată de regula "Să nu ucizi". 

Animalele nu sunt capabile să decidă reflexiv, nu se întreabă ce ar trebui să facă. 


Viața lor este străină domeniului moralității, de aceea spunem că sunt amorale. 


Normele și valorile nu au pentru ele nici un sens, deoarece nu au capacitățile reflexive necesare. 


Cineva este imoral dacă nu respectă, in mod deliberat, standardele morale ale comunității sale. 18.

3)  Amoral si Imoral (acelasi text ca in coloana 2 dar aici în format maximizat)


 "În cadrul conceptului "moral", apar alte două concepte care sunt, fiecare în felul său, antonime și care nu trebuie confundate. Unul este conceptul "imoral", care se referă la tot acel comportament sau la persoana care, in mod deliberat, încalcă (violează), o anume moralitate  sau vreo socială morală. Când se spune că o persoană acționează imoral, înseamnă că el acționează incorect, producând rău (producând pagubă). 


Pe de altă parte, conceptul de "amoral" (sau de amoralitate) se referă la o postură în care persoanele sunt considerate ca lipsite de moralitate, si prin urmare care nu au capacitatea de a percepe că actele sau faptele lor sunt rele sau bune, corecte sau incorecte. 


Cea mai mare apărare a amoralității o manifestă taoismul, in cadrul căruia se consideră că moralitatea  corupe ființa umană, constrângând-o să facă lucruri bune atunci când nu este preparată pentru asta și interzicându-i să facă lucruri rele atunci când ar fi trebuit să experimenteze spre a-si da seama de repercusiunile actelor (acțiunilor) sale.16  Tot ce este "moral", conform lor, implică forțarea naturii ființei umane și este fructul neîncrederii și fricii față de ceilalți, a ceea ce ar putea face dacă nu ar fi supusi strictei guvernări ale unor legi care sa le controleze (conducă, călăuzească) comportamentul.17


Ființa umană este o ființă morală, deoarece are capacitatea de a alege atunci (in momentul) când acționează, este responsabilă pentru acțiunile sale și este capabilă să evalueze consecințele care derivă din ele. Conștiința morală se manifestă în întrebarea: Ce trebuie să fac? Pentru a-si răspunde, omul trebuie să reflexioneze (să cântărească) asupra a ce este bine (beneficios) să facă și a ceea ce este rău (păgubos) să facă. Ceea ce o persoană consideră bun devine o valoare morală. Iar normele morale dezvoltă și protejează aceste valori. Asa spre exemplu, valoarea vieții este protejată de regula "Să nu ucizi". Animalele nu sunt capabile să decidă reflexiv, nu se întreabă ce ar trebui să facă. Viața lor este străină domeniului moralității, de aceea spunem că sunt amorale. Normele și valorile nu au pentru ele nici un sens, deoarece nu au capacitățile reflexive necesare. Cineva este imoral dacă nu respectă, in mod deliberat, standardele morale ale comunității sale. 18.

Amoral solo el ser no racional puede ser. 

Normalmente (y lógicamente) el ser humano puede ser (como el quiere), una de dos: moral o inmoral. 

A los bisontes... no se pueden ni por lo menos... multar.

Amoral doar fiinta ne-rationala poate fi. In mod normal (si logic) fiinta umana poate fi (functie de propria-i vrere), una din doua; morala sau imorala. Bizonii... nu pot fi nici macar, amendati.

Véase también / A se vedea, de asemenea:


Como se ve mas abajo, pocas cosas tiene "a un clic de distancia", el internauta rumano, sobre el concepto "Moral"

Dupa cum se vede mai jos, puține lucruri legate de "Moralitate" are...  "la distanta de un clic" internautul roman.

Inmoral y amoral

Dentro del concepto de moral surgen otros dos conceptos que son, cada uno a su manera, antónimos y que no deben ser confundidos. Uno es el de «inmoral», el cual hace referencia a todo aquel comportamiento o persona que viola una moral específica o la moral social. Cuando se dice que una persona actúa inmoralmente, se quiere decir que está actuando de forma incorrecta, haciendo mal.

Por otra parte, el concepto de «amoral» o amoralidad, hace referencia a una postura en la que las personas se consideran carentes de moral, por lo que no consideran que los hechos o actos humanos sean malos o buenos, correctos o incorrectos. La mayor defensa de la amoralidad la realiza en el taoísmo, en el cuál se considera que la moral corrompe al ser humano, obligándolo a hacer cosas buenas cuando no está preparado y prohibiéndole hacer cosas malas cuando necesita experimentar para darse cuenta de las repercusiones de sus actos.16​ Todo lo «moral», según ellos, implica forzar la naturaleza del ser humano y es fruto de la desconfianza y el miedo a los demás, a lo que puedan hacer si no están sometidos al estricto gobierno de unas leyes que rijan su comportamiento.17

El ser humano es un ser moral porque tiene capacidad de elegir al hora de actuar, es responsable de sus actos y es capaz de evaluar las consecuencias que de ellos se derivan. La conciencia moral se manifiesta en la pregunta: ¿Qué debo hacer? Para responder, las personas deben pensar sobre lo bueno y lo malo. Lo que una persona considera bueno se convierte en un valor moral. Y las normas morales desarrollan y protegen esos valores. Así, el valor de la vida aparece protegido con la norma «No matarás». Los animales no son capaces de decidir reflexivamente, no se preguntan qué deben hacer. Su vida es ajena al ámbito de lo moral, por eso decimos que son amorales. Las normas y los valores no tienen sentido, pues carecen de las capacidades necesarias. Alguien es inmoral si no cumple las normas morales de su comunidad.18  (2000 bytes)

Yo en ruta 28.04.2011_16.30.




​imoral si amoral

În cadrul conceptului de moralitate apar alte două concepte care sunt, fiecare în felul său, antonime și nu trebuie confundate. Unul este cel de „imoral”, care se referă la tot acel comportament sau persoană care încalcă o anumită morală sau morală socială. Când se spune că o persoană acționează imoral, înseamnă că acționează incorect, greșește.


Pe de altă parte, conceptul de „amoral” sau amoralitate se referă la o poziție în care oamenii se consideră lipsiți de morală, deci nu consideră faptele sau actele umane ca fiind rele sau bune, corecte sau incorecte. Cea mai mare apărare a amoralității este făcută în taoism, în care se consideră că morala corupe ființa umană, obligându-l să facă lucruri bune atunci când nu este pregătit și interzicându-i să facă lucruri rele atunci când trebuie să experimenteze pentru a-și da seama de repercusiunile acţiunile lui.acte.Totul „moral”, după ei, presupune forţarea naturii fiinţei umane şi este rezultatul neîncrederii şi fricii de ceilalţi, de ceea ce pot face dacă nu sunt supuşi guvernării stricte a legilor care guvernează comportamentul lor.comportament.


Omul este o ființă morală deoarece are capacitatea de a alege atunci când acționează, este responsabil pentru acțiunile sale și este capabil să evalueze consecințele care decurg din acestea. Conștiința morală se manifestă prin întrebarea: Ce ar trebui să fac? Pentru a răspunde, oamenii trebuie să se gândească la bine și la rău. Ceea ce o persoană consideră bine devine o valoare morală. Iar normele morale dezvoltă și protejează acele valori. Astfel, valoarea vieții apare protejată cu regula „Să nu ucizi”. Animalele nu sunt capabile să decidă în mod reflex, nu se întreabă ce ar trebui să facă. Viața lui este în afara domeniului moralității, de aceea spunem că sunt amorali. Normele și valorile sunt lipsite de sens, deoarece le lipsesc capacitățile necesare. Cineva este imoral dacă nu respectă normele morale ale comunității sale.



immoral and amoral

Within the concept of morality, two other concepts arise that are, each in its own way, antonyms and should not be confused. One is that of "immoral", which refers to all that behavior or person that violates a specific moral or social morality. When it is said that a person acts immorally, it means that he is acting incorrectly, doing wrong.


On the other hand, the concept of "amoral" or amorality refers to a position in which people consider themselves devoid of morals, so they do not consider human facts or acts to be bad or good, correct or incorrect. The greatest defense of amorality is made in Taoism, in which it is considered that morality corrupts the human being, forcing him to do good things when he is not prepared and forbidding him to do bad things when he needs to experiment to realize the repercussions of his actions. acts. Everything "moral", according to them, implies forcing the nature of the human being and is the result of distrust and fear of others, of what they can do if they are not subject to the strict government of laws that govern their behavior. behavior.


The human being is a moral being because he has the ability to choose when acting, he is responsible for his actions and is capable of evaluating the consequences that derive from them. Moral conscience manifests itself in the question: What should I do? To answer, people must think about the good and the bad. What a person considers good becomes a moral value. And moral norms develop and protect those values. Thus, the value of life appears protected with the rule "Thou shalt not kill." Animals are not capable of deciding reflexively, they do not ask themselves what they should do. His life is outside the realm of morality, that is why we say that they are amoral. Norms and values are meaningless, because they lack the necessary capabilities. Someone is immoral if he does not meet the moral standards of his community.


безнравственный и аморальный

В рамках понятия морали возникают два других понятия, каждое из которых по-своему антонимичны и их не следует смешивать. Одним из них является «аморальный», который относится ко всему поведению или человеку, нарушающему определенную моральную или социальную мораль. Когда говорят, что человек поступает безнравственно, это означает, что он поступает неправильно, поступает неправильно.


С другой стороны, понятие «аморальность» или аморальность относится к положению, в котором люди считают себя лишенными морали, поэтому они не считают человеческие факты или поступки плохими или хорошими, правильными или неправильными. Величайшая защита аморальности осуществляется в даосизме, в котором считается, что мораль развращает человека, заставляя его делать хорошие вещи, когда он не готов, и запрещая ему делать плохие вещи, когда ему нужно экспериментировать, чтобы понять последствия его поступков.поступков.Все "моральное",по их мнению,предполагает принуждение природы человеческого бытия и является результатом недоверия и страха перед другими,что они могут сделать,если не подчинятся строгому правлению законов,которые управлять своим поведением.


Человек является нравственным существом, потому что он обладает способностью выбирать при поступке, он несет ответственность за свои действия и способен оценивать последствия, которые из них вытекают. Нравственное сознание проявляется в вопросе: что мне делать? Чтобы ответить, люди должны подумать о добре и зле. То, что человек считает хорошим, становится нравственной ценностью. А моральные нормы развивают и защищают эти ценности. Таким образом, ценность жизни оказывается защищенной правилом «Не убий». Животные не способны рефлекторно решать, они не спрашивают себя, что им делать. Его жизнь находится вне сферы морали, поэтому мы говорим, что они аморальны. Нормы и ценности бессмысленны, потому что в них отсутствуют необходимые возможности. Кто-то аморален, если он не соблюдает моральные нормы своего сообщества.

Inmoral y amoral

Dentro del concepto de moral surgen otros dos conceptos que son, cada uno a su manera, antónimos y que no deben ser confundidos. Uno es el de «inmoral», el cual hace referencia a todo aquel comportamiento o persona que viola una moral específica o la moral social. Cuando se dice que una persona actúa inmoralmente, se quiere decir que está actuando de forma incorrecta, haciendo mal.


Por otra parte, el concepto de «amoral» o amoralidad, hace referencia a una postura en la que las personas se consideran carentes de moral, por lo que no consideran que los hechos o actos humanos sean malos o buenos, correctos o incorrectos. La mayor defensa de la amoralidad la realiza en el taoísmo, en el cuál se considera que la moral corrompe al ser humano, obligándolo a hacer cosas buenas cuando no está preparado y prohibiéndole hacer cosas malas cuando necesita experimentar para darse cuenta de las repercusiones de sus actos.16

Todo lo «moral», según ellos, implica forzar la naturaleza del ser humano y es fruto de la desconfianza y el miedo a los demás, a lo que puedan hacer si no están sometidos al estricto gobierno de unas leyes que rijan su comportamiento.17


El ser humano es un ser moral porque tiene capacidad de elegir al hora de actuar, es responsable de sus actos y es capaz de evaluar las consecuencias que de ellos se derivan. La conciencia moral se manifiesta en la pregunta: ¿Qué debo hacer? Para responder, las personas deben pensar sobre lo bueno y lo malo. Lo que una persona considera bueno se convierte en un valor moral. Y las normas morales desarrollan y protegen esos valores. Así, el valor de la vida aparece protegido con la norma «No matarás». Los animales no son capaces de decidir reflexivamente, no se preguntan qué deben hacer. Su vida es ajena al ámbito de lo moral, por eso decimos que son amorales. Las normas y los valores no tienen sentido, pues carecen de las capacidades necesarias. Alguien es inmoral si no cumple las normas morales de su comunidad.18  (2000 bytes)

Inmoral y amoral

Dentro del concepto de moral surgen otros dos conceptos que son, cada uno a su manera, antónimos y que no deben ser confundidos. Uno es el de «inmoral», el cual hace referencia a todo aquel comportamiento o persona que viola una moral específica o la moral social. Cuando se dice que una persona actúa inmoralmente, se quiere decir que está actuando de forma incorrecta, haciendo mal.

Por otra parte, el concepto de «amoral» o amoralidad, hace referencia a una postura en la que las personas se consideran carentes de moral, por lo que no consideran que los hechos o actos humanos sean malos o buenos, correctos o incorrectos. 


La mayor defensa de la amoralidad la realiza en el taoísmo, en el cuál se considera que la moral corrompe al ser humano, obligándolo a hacer cosas buenas cuando no está preparado y prohibiéndole hacer cosas malas cuando necesita experimentar para darse cuenta de las repercusiones de sus actos.16​ Todo lo «moral», según ellos, implica forzar la naturaleza del ser humano y es fruto de la desconfianza y el miedo a los demás, a lo que puedan hacer si no están sometidos al estricto gobierno de unas leyes que rijan su comportamiento.17

El ser humano es un ser moral porque tiene capacidad de elegir al hora de actuar, es responsable de sus actos y es capaz de evaluar las consecuencias que de ellos se derivan. La conciencia moral se manifiesta en la pregunta: ¿Qué debo hacer? Para responder, las personas deben pensar sobre lo bueno y lo malo. Lo que una persona considera bueno se convierte en un valor moral. Y las normas morales desarrollan y protegen esos valores. Así, el valor de la vida aparece protegido con la norma «No matarás». Los animales no son capaces de decidir reflexivamente, no se preguntan qué deben hacer. Su vida es ajena al ámbito de lo moral, por eso decimos que son amorales. Las normas y los valores no tienen sentido, pues carecen de las capacidades necesarias. Alguien es inmoral si no cumple las normas morales de su comunidad.18  (2000 bytes)

De aici in jos, adaugate la 02.05.2024.

AMORALITATE s. f. Atitudinea omului amoral. – Din fr. amoralité.

amoralitate sf [At: DA ms / Pl: ~tăți / E: fr amoralité] 1 Lipsă de moralitate. 2 Indiferență față de morală.

AMORALITATE s. f. Însușirea de a fi amoral; atitudine refractară față de normele de moralitate.

AMORALITATE s. f. Atitudinea omului amoral. – După fr. amoralité.

AMORALITATE s.f. Lipsă de moralitate, nesupunere la regulile moralei. [Cf. fr. amoralité].

AMORALITATE s. f. atitudine a omului amoral. (< fr. amoralité)

AMORALITATE f. Lipsă de moralitate. /<fr. amoralité

*amoralitáte f. (d. amorál. E un cuv. ibrid și de prisos). Vițiu de a fi amoral. Faptă amorală.

sursa: Scriban (1939)

adăugată de LauraGellner

Vezi argumente si contraargumente la postarea lui

Lucian Mindruta 

Ayer (01.05.2024) a las 12:06 p.m.

  

Venit din Olanda in vacanta, copilul a sosit numai cu prostii invatate acolo: da prioritate in trafic, semnalizeaza si in general e respectuos cu toti participantii la trafic.

Asa ne pierdem traditiile!

Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl

Mandrută și mulți alții Ramna imbecili prin postările lor care jignesc mereu poporul asociind orice cu tradițiile poporului....

Singura problema este că legea se APLICĂ în alte țări iar la noi practic legea nu are cine să o aplice...avem un proverb care ne spune că " frică păzește pepenii " !! Deci toți cei care incalcă legile rutiere în Romania..în străinatate de FRICA sancțiunilor o respectă....așa face și Iordache..


Adrian Iordache

Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl, Pe lumea asta sunt fiinte care înțeleg de cuvânt și ființe care nu înțeleg de cuvânt. Pisica (spre un exemplu) degeaba se uită în calendar, pentru a oricât s-ar uită, nu are cum înțelege mesajul ce se transmite prin acel calendar. La fel pățește și dacă în loc să privească intr-un calendar, privește intr-un regulament de tabinet, de șah, de fotbal, de circulatie rutieră, sau de drept universal. Animalele nu sunt nici morale, nici imorale, ci sunt "a-morale". Este "persoana imorală" persoana care cunoscând legea (codurile morale) o încalcă în mod deliberat, si este "persoană morală" acea persoană care, cunoscând regulile democratic convenite între oameni (adică legile democratice) nu le încalcă din motive care țin de "motivația intrinsecă". România este o țară preponderent amorală. Asta nu este o jignire, ci o constatare, o constatare adusă la cunoștință publică în nădejdea că mulți dintre pasagerii care dorm (pe ei) ar putea ajunge să deschidă ochii. În legiunile romane soldații dormeau mărșăluind, dormeau din mers, pentru că legați cumva unul de altul, nu aveau nevoie să vadă unde trebuie să pună următorul pas. Dar in democratie este ca intr-o lume în care nu există pasageri, ci toată lumea este calificată pentru a trăi "conditia de auronomie". E ceva ca si când 100% dintre cetățenii respectivei societăți, ar avea carnet și ar conduce vehicul monopost. Dacă România nu gemea de "amoralism" (lipsă de măsură / lipsa de tact / lipsă de simț, sau mai pe scurt "ne-simțire"), emigrarea mea (atinsă în 2003 dar tânjită mult mai de mult) nu si-ar fi avut "cauza" care a făcut-o să devină acel "efect". Si mi-am jurat mie, ca nu ma întorc în lumea mea până când nu fac în asa fel încât "gradul de moralitate" (care era ca un lift, la parter) sa fie cel puțin egal gradului de moralitate din Occident (care se află pe la etajul 35... din 100. 35% e puțin, dar este mult mai mult decât 0% . Eu sunt cel care în momentele în care nu ma cotonogesc conaționalii mei, imposibilitandu-mă să informez poporul român, am adus de pe la altii, în secțiunea în limba română a Wikipedia, conceptul "amoralism". Asta după ce prin intermediul propriilor mele site-uri, despre conceptul "amoral", am adus informații către consumatorul de limbă română, mult mai demult. Persoana amorală se mișcă prin societate ca bourul (vezi, n-am zic... ca boul ), ca berbecul, ca vaca, ca capra, ca oaia. Astea, dacă le mână cineva, țin drumul, dacă nu... o iau prin porumburi.

Adi Iordache (Păcureți) - Amoral


Adrian Iordache

Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl Tu crezi ca e jignire dacă îți ridică cineva pielea după ochi? Nu e mai jignire dacă te lasă să orbecăiești?


Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl

Adrian Iordache, amesteci lucrurile și folosești cuvinte anapoda......cca.30% din legi sunt IMORALE..! Iar că să vorbești de a fi moral sau imoral este valabil doar pentru reguli și docme ...

Espe moral că in occident prostituția să fie legală și prostituția stradală să existe și ea cu toate că sunt legi care o interzic și sunt consumatori de prostituție stradală care și ei incalcă legea....Este moral că se comercializează droguri ilicit....Sau vorbim că este o tradiție occidentală prostituția , consumul și comercializarea lui...?

Vezi că Legile sunt încălcate în toată lumea de la regi , președinția, miniștrii , polițiști și nu le stă în gât nici lui Mandrută , nici ție și altora să posteze mizeriile , hoția , prostituția din occident..!

a respecta sau a nu respecta ceva este o OPȚIUNE pe care o ia un individ cunoscând consecințele ...


Adrian Iordache

Alexandru Stelian Anghel Legile democratic convenite între oameni n-au cum sa fie imorale. Imorale sunt legi stabilite discreționar, de... te miri ce autoritate... divină sau pământeană. Pornind de la prezumția că toți oamenii înțeleg doar de argumentul numit "forță", si nu de forța numită "argument", arată ce optică ai asupra vieții. După părerea ta persoanele care comporta fair play în viata asta, se comportă așa nu din noblețe sufleteasca, ci... de frică. N-ai înțeles un lucru: "Toți oamenii sunt animale, dar numai o parte dintre animale, sunt... persoane". Despre "fair play", vezi aici:

Adi Iordache. Obrero Europeo del Transporte - Competicion leal / Fair play


Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl

Adrian Iordache care legi ai votat tu pană astăzi..?...


Adrian Iordache

Axxxxxxxu Sxxxxxn Axxxxl Pe-alea de la fotbal, pe cele de la tabinet, si pe cele de la circulatia rutieră.  Vorbeai mai sus de prostituție. Prostituția o fac cei care au capacitatea sa își bata joc de vreo persoană, si nu vreo persoană care s-ar lăsa batjocorita. După părerea mea fiecare persoană este libera sa dispună de ea însăși, asa cum vrea, câtă vreme nu folosește forța pentru a obliga pe altul sa se comporte asa cum el nu vrea. Tir ti-e frică sa treci pe strazile din Ámsterdam pentru ca ti-ar ofertas vreo femeie servicii si tu nu te-ai putea abtine sa nu cumperi? Pai cine vrei sa te abțină? Putin? Nu ai tu însuți, control asupra ta?