Oppgave 2 - Prosjektplan

Prosjektets innhold og formål

Jeg skal i mitt prosjekt prøve å lage en multimedial fortelling. Jeg ønsker å prøve å gjøre dette så reelt som overhode mulig og har derfor sjekket med redaktøren i avisa jeg jobber for om det vil være aktuelt for dem å kjøpe det ferdige materiellet mitt. Han sa at «det var absolutt interessant». For min egen del er det en viktig motivasjon å gjøre prosjektet såpass reelt. Så formålet blir faktisk å gjøre et reelt oppdrag, der jeg selv bestemmer innhold.

Jeg tenker å ta for meg et brennhett tema hos oss, nemlig vindkraftutbyggingen som skal eskaleres her på Fosen i de neste årene. Utbyggingen er vedtatt, og det hadde vært spennende å dykke ned i problemstillingen.

Målgrupper

Hvem er sluttproduktet ment for?

Målgruppen for mitt prosjekt blir derfor vår nettavis, www.fosna-folket.no sine lesere. Her har jeg potensielt nærmere tjue tusen i målgruppa. De er i hovedsak i aldersgruppen 15 til 65 og bor på Fosen.

Hva mener du målgruppen etterspør?

De vil etterspørre noe som er lokalt, og som føles relevant for dem. Noe som passer inn i ei lokalavis på nett. Jeg håper også at de vil bli positivt overrasket over at lokalavisa prøver å gjøre noe nytt på nett.

Hvilke virkemidler vil du ta i bruk, samt hvorfor?

Slik kunnskapen min er på dette tidspunktet i studiet har jeg ikke totaloversikt over hvilke virkemidler jeg vil ta i bruk. Men jeg håper å kunne bruke noe video. Gjerne i både dokumentasjons- og intervjusituasjoner. Det hadde også vært gøy å få til noe i HTML5 for å «sprite» opp opplevelsen, men jeg vil også være helt fornøyd uten dette. For meg vil det journalistiske innholdet være det aller viktigste. Fancy effekter må understreke historien, og ikke være der som en påtvunget øvelse.

Realistisk mener jeg å legge meg opp mot å sy sammen en webpresentasjon bestående av tekst, video og lyd blir en fin plass å legge lista.

På et drømmenivå skulle jeg ønske at jeg kunne inkorporert animasjoner. Gjerne for å illustrere poenger i en tekst. Synes spesielt Now This News lager mye stilig. http://instagram.com/nowthisnews

Men samtidig er vel ikke animasjon noe vi går veldig dypt inn på?

Inspirasjonskilder

Jeg synes det er vanskelig å se for meg akkurat hvor jeg vil legge lista på nåværende tidspunkt. Jeg tror jeg skal unngå å lage en såkalt «longread» illustrert med multimediale elementer, og heller prøve å la de multimediale elementene stå litt for seg selv.

Jeg synes forøvrig at «longread»-en Snow Fall er ekstremt bra. Så hvis jeg skal gå for det, må det nesten bli noe sånt. http://www.nytimes.com/projects/2012/snow-fall/#/?part=tunnel-creek

Det blir jo lettere å fortelle en historie hvis man bruker en god tekst. Det blir gjenkjennbart for leseren. Men selve omfanget og kvaliteten på den artikkelen er jo toppklasse, og jeg vet ikke om det hadde gått an å få til i det hele tatt.

Og som også Andreas H. Opsvik kommenterer i nrkbeta sin gjennomgang av akkurat Snow Fall: 

Er det berre eg som har opna Snow Fall MANGE gongar, men aldri lest heile greia? Det vert så visuelt kraftig at teksten og videoane druknar i sin eigen informasjon. Det er kjempespennande, kjempestilig, men nesten for mykje?

Eg les gjerne lengre essays og artiklar på nett, men akkurat den vert for mykje for min del. Eg fell av lenge før eg når slutten.

Jeg tror han har et poeng. En «longread» må være kortere enn dette hvis det kombineres med såpass heftige effekter. Kanskje noe midt mellom Snow Fall og Firestorm http://www.theguardian.com/world/interactive/2013/may/26/firestorm-bushfire-dunalley-holmes-family vil være det riktige? 

Og realistisk sett tror jeg at jeg helst bør legge meg opp mot presentasjonsformen til Ubrukelig ung http://p3.no/dokumentar/ubrukelig-ung/

Gjennomføring

For å nå et visst nivå ønsker jeg å parallelt med de veileningene som ligger i studiet supplere med kursbiter fra lynda.com. Det betyr at jeg nok bruker en del mer tid på studiet enn det som kreves, men jeg ønsker dette selv. Jeg har valgt å bruke den samme programvaren som vi har på jobb. Det betyr i hovedsak programmer fra Adobe. Premiere Pro, After Effects og  Audition. Jeg eier selv disse programmene i versjon CS 5.5. Til daglig jobber jeg med InDesign, Photoshop og Illustrator, så derfor blir bøygen minst mulig ved å holde meg innenfor Adobe sin programpakke. Av teknisk utstyr kommer jeg til å bruke Nikon D90, iPhone 5 og muligens et Sony digitalt videokamera som vi har på jobb. 

Fra før av har jeg grundig kunnskap om HTML og CSS og kommer til å bruke Dreamweaver for å skrive mye av koden som skal brukes i bakgrunnen.

Milepæler

Onsdag 2. oktober 

Oppgave 3. Innen denne oppgaven skal jeg ha satt meg godt inn i Adobe Audition slik at jeg kan jobbe effektivt med programmet.

Oppgave 4. Onsdag 16. oktober. Her er det ganske kort tid, og da mye intensiv jobbing. Jeg har allerede nå begynt å utforske Premiere Pro og After Effects, og på dette tidspunktet ønsker jeg å ha enda mer av programmet under huden.

Videre milepæler uten dato, som må datofestes.