Revidert prosjektplan

Bakgrunn for revidering

Tematikken for mitt prosjekt ble veldig vidt definert i første utkast, det kan fort bli for stort og uhåndterlig. Jeg har fortsatt troen på at det ligger en god historie bak all mestring, men at jeg må være tydeligere på hva mestringen handler om og avgrense både tematikk og antall intervju.

Tema og formål

Vi lever i et prestasjonssamfunn. Det ser vi når vi hyller vinnerne i OL, når vi kaster terning like lett på musikk som på klær, når vi tar bilder av dagens treningsøkt og deler stolt på Facebook, når det framsnakkes i sosiale media. Vi fortelles historier om de gode prestasjonene hvor enn vi er. 

I mitt multimediale prosjekt vil jeg fortelle historier om «mestringen» som ligger bak i håp om å nyansere fortellingen om «den gode prestasjon» og undersøke hva som er drivkraften i å overkomme utfordringer og motbakker på veien.

Jeg ønsker å utforske hvordan mestringsfølelsen oppleves for ulike personer i ulike situasjoner.

Gjennom film, lyd, tekst og bilder vil jeg forsøke å formidle hvordan mennesker på ulike steder i livet opplever mestring. Målet er at de ulike virkemidlene sammen skal bidra til å fortelle en multimedial, sammensatt beretning om hvordan egenopplevelse av mestring og opplevelsen av egne prestasjoner henger sammen.

Målgruppe

På Coperio har vi ledere, medarbeidere, privatpersoner, langtidssykmeldte og unge voksne som målgruppe for de ulike tjenestene vi yter: Felles for dem alle er at de kommer til oss i forbindelse med mestringsproblemer i ulik grad i arbeidslivet.

Sluttproduktet vil være en selvstendig nettside som kan integrere de ulike virkemidlene (lyd, film, tekst og bilder). De enkeltvise historiene som jeg nå vil arbeide med fram mot endelige sluttprodukt vil jeg likevel benytte der det er hensiktsmessig på Coperios nettsider. Det kan også være aktuelt å lenke til det endelige sluttproduktet på Coperios nettsider.

Samtidig håper jeg at fortellingen om mestring kan nå bredere og flere enn Coperios målgruppe. Fordi prestasjonskravet er så nærværende på flere plan i livet, tror jeg samtidig at langt flere kan relatere seg til ulike perspektiver på mestring; både unge og eldre, i - og utenfor arbeidslivet.

Inspirasjonskilder

Jeg er veldig inspirert av New York Times´ banebrytende, multimediale dokumentarer:  

Snowfall

A game of the shark and the minnow

Men har bitt meg merke i drøftingene til en tidligere student i lys av en diskusjon på NRK Beta: De visuelle elementene risikerer å overskygger historien. Tekst og det visuelle konkurrerer om oppmerksomheten. Det er en utfordring som multimediale fortellinger står overfor: Kompleksiteten må ikke stå i veien for budskapet.  

Jannes historie  i Bergens Tidende berørte meg enormt da jeg kom over den. Her synes jeg de enkelte elementene spiller langt mer på lag og mindre isolert enn i New York Times´ dokumentarer. 

Jeg har ingen urealistiske mål om å være hverken New York Times eller Bergens Tidende i denne oppgaven, men jeg vil gjerne strekke meg så langt jeg kan for å forsøke å knytte mine mediefragmenter sammen til en helhet som oppleves både visuelt og fortellermessig interessant. 

Gjennomføring

I dette prosjektet vil intervjuet stå sentralt. Jeg ser for meg at en vil intervjues på lydopptak, en annen vil filmes. En tredje vil kanskje kun siteres i tekstform. En fjerde vil avbildes.

Jeg vil benytte filmfunksjon på Canon EOS 700D, stativ og ekstern mikrofon. Jeg vil også benytte samme kamera til fotografering. Lydopptak vil gjøres med mobiltelefon. Sluttproduktet vil settes sammen på: https://www.scrollkit.com/

Ambisjonen er intervju med noen som har måttet overkommet sine utfordringer for å nå dit de er i dag:


Milepæler

Planlegging/forarbeid:

Lydopptak:

Video:

Tekst, teknisk arbeid

Ferdigstillelse - hele prosjektet