Uke 4

Publiseringsdato: Jan 25, 2016 7:49:13 PM

Alle er  godt i havn med innlevering 1, og vi har blitt litt kjent med hverandre. Ta en titt på medstudentenes presentasjoner, og sjekk ut hva de interesserer seg for.

En problemstilling som fort kommer opp er knyttet til opphavsrett. Det kan være nyttig å lese seg litt opp om opphavsrett og åndsverk, siden dette er noe vi vil møte igjen en rekke ganger. Kikk gjerne også på hvordan dere kan finne lyd og bilder på web.

Dere har nå drøye to uker til  innlevering 2 - den foreløpige prosjektplanen. Her har vi sendt dere ut på litt dypt vann. Vi er fullstendig klar over at dette kommer tidlig, og vil derfor understreke at dere fritt kan gjøre endringer i den planen dere presenterer i neste uke.

Som dere ser av innleveringsoversikten kan det arbeidet dere gjør med de kommende innleveringene (3 og 4) inngå som en del (om enn noe omarbeidet) i oppgave 5 / mappeinnleveringen.

Når dere nå skal utvikle en ide og begynne arbeidet med å stake ut en kurs for prosjektet, kan det være nyttig å tenke i baner som dette:

Tenk gjerne kombinasjoner av disse punktene, og hvordan dette kan knyttes til de punktene som prosjektplanen bør inneholde (skissert i oppgaveteksten). Trenger dere hjelp / noen "å spille ball med": spør veileder!

For mange viser det seg at det å arbeide med skrevet tekst er en utfordring. Dette varierer selvsagt, men føler du at det skriftlige kan bli en utfordring kan det være lurt å velge et prosjekt der du relativt enkelt kan finne tekstlige ressurser, som kan være et utgangspunkt. Tenk også gjennom hvilke muligheter du har til å skaffe ulike former for multimedialt materiale. Det er f. eks. ikke nødvendig å finne intervjuobjekter for å gjennomføre et godt prosjekt, men det gjør det gjerne enklere å gi prosjektet en vinkling og en "stemme" som andre kan engasjere seg i forhold til.

Generelt er det sjelden lurt å forsøke å tenke “for smart" - dvs. med tanke på hva dere tror kan skaffe dere en best mulig karakter. Faktum er at et mindre vellykket prosjekt kan gi en god karakter, dersom studenten er reflektert i forhold til hva som kunne vært gjort bedre, og begrunner de valgene som er gjort og forankrer disse i et faglig pensum. Motsatt: et godt teknisk og fortellermessig prosjekt gir ikke nødvendigvis topp karakter, dersom refleksjon og pensumforankring er utilstrekkelig.

Husk uansett at prosjektplanen foreløpig er et rent arbeidsdokument, som vi sammen skal videreutvikle til en mer konkret, endelig plan.