Transmisjon

Kommunikasjonsmønsteret transmisjon kjennetegner særlig tradisjonell kringkasting. Det innebærer det at medieinnhold produseres av noen få og formidles til mange. I medievitenskapen forstås massekommunikasjon på denne måten: en strøm av informasjon som går i én retning, fra en sender til et stort antall individuelle mottakere.

Avsenderen er en oftest profesjonell organisasjon og mottakerne utgjør en spredd og ikke-organisert gruppe.

Les mer om kommunikasjonsmønsteret emergens i Tekst 2 null, kapittel 6.

Fra en til mange

En av de første som virkelig evnet å utnytte kringkastingsmediet, var den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt. Da han ble valgt i1933, begynte han med sine jevnlige «fireside chats». Dette var radiotaler, men de hadde en form som ga inntrykk av at Roosevelt henvendte seg personlig til den enkelte amerikaner. 

After taking office in early March 1933, President Franklin D. Roosevelt made a radio address (a "Fireside Chat") outlining federal strategy to reopen the banking system.

Fjernsyn på nett

Hvordan fjernsynsmediet er i endring blir diskutert  i flere av kapitlene i Tekst 2 null. Kringkastet fjernsyn er en rren transmisjonstjeneste, mens de fleste nettjenestene er basert på konsultasjon. Sanntidstreaming via nettsider har vært tilgjengelig en stund, men kommer trolig til å nå et langt større pubikum når YouTube begynnre å levere video i sanntid.

Tidligere har en rekke enkeltbegivenheter blitt sendt live, men da ved hjelp av tredjepartsleverandøreri. Nå dreier det seg om testing av en helt ny plattform, som knytter "live streaming" til Youtube-kanaler.

Konsepter som GoogleTV-konseptet omtales i Tekst 2 null. Google har blant annet et samarbeid med Samsungs fjernsynsavdeling.

Her forklares Googles satsing på fjernsyn:

Fjernsyn knyttes til nett

CNN.com and Facebook were partnering to enable their users to update their status, and follow their friends' updates, while thay watched the inauguration live online.