Eiendomstjenester

Mål og indikatorer

FNs 17 bærekraftmål og forslag til ny samfunnsplan for Trondheim - Trondheimsløftet - ligger til grunn for forslag til mål for perioden 2023-2026. Det er for planperioden pekt på hvilke av FNs bærekraftsmål og delmål i Trondheimsløftet som er mest relevant for tjenesteområdet, og hvor området har størst påvirkningsmulighet. Operasjonaliseringen av de utvalgte bærekraftsmålene og delmålene er vist under med forslag til periodemål med tilhørende indikatorer.

Eiendomstjenester fokuserer særlig på følgende delmål i samfunnsplanen og bærekraftsmål

Samfunnsplanen

  • Delmål 1.1: Trondheim er en klimanøytral by

  • Delmål 1.2: Vi bruker ressursene våre smartere

  • Delmål 1.3: Alle i Trondheim har tilgang på et grønt og attraktivt bymiljø

  • Delmål 2.1: Trondheims innbyggere har god livskvalitet

Periodemål

Mål 1: Redusere direkte og indirekte klimagassutslipp i alle deler av virksomheten

Når vi bygger nye bygninger eller rehabiliterer benytter vi oss av ulike materialer og tjenester. Disse er det forbundet et klimautslipp med og dette kan regnes om til CO2-ekvivalenter. Sammenlignet med klimautslippene til en bygning som følger dagens minimumskrav, ønsker vi å redusere disse utslippene.

Indikatorer

  1. Klimafotavtrykket til alle investeringsprosjekter( ambisjon: redusere klimafotavtrykket til investeringsprosjekter med minimum 40 prosent sammenlignet med lignende prosjekter.

Mål 2: Bedre miljø og økt effektivisering gjennom smart eiendomsdrift

Indikatoren måler energiforbruket på Trondheim kommunes energioppfulgte bygningsmasse, det vil si bygninger der vi har pålitelige målinger. Energiforbruket inkluderer blant annet strøm, fjernvarme og biovarme.

Indikatorer

  1. Målt energiforbruk (ambisjon: redusere energiforbruket med 2 prosent per år.

Mål 3: Ivareta og utvikle kommunens verdier som grunneier og forvalter (ambisjon: areal og bygninger).

Vi skal ta vare på eiendomsverdiene i formålsbygg ved at vedlikeholdsetterslepet skal reduseres med 2 prosent hvert år. Vi skal ta vare på areal gjennom langsiktig planlegging og utvikling av egen eiendom og aktiv forvaltning av kommunens ansvar som nabo.

Indikatorer

  1. Eiendomsverdiene i formålsbygg (ambisjon: redusere vedlikeholdsetterslepet med 2 prosent hvert år.

Mål 4: Gjennom investeringsprosessen møte kommunens behov for areal på kort og lang sikt.

Kommunen skal ha tilstrekkelig areal til å kunne gjennomføre planlagte bygge- og anleggsprosjekter. Dette innebærer at arbeidet med plan for areal til offentlige tjenester må følges opp i handlings- og økonomiplaner.


Indikatorer

  1. Arealbeholdning (ambisjon: kommunen skal ha tilstrekkelig areal til å få gjennomført planlagte prosjekter og aktiviteter).

Mål 5: Bidra aktivt til utvikling av prioriterte utbyggings- og byomformingsområder.

Reguleringsplan på Østmarka skal være vedtatt. Da arealet ble ervervet la Bystyret til grunn at området delvis skulle brukes til offentlig formål. Det som ikke skulle brukes til offentlig formål kunne reguleres til bolig og selges.


Indikatorer

  1. Kommunens eiendommer på Østmarka. (ambisjon: vedtak av ny reguleringsplan)