Wikipedia:Războiul pe editări 

Wikipedia:Guerra de ediciones

Page start up on 22.04.2024_20.49 (UTC+1 / Paterna, España). 15ºC, Humedad 49%, Viento 31 km/h.

Wikipedia - Wikipedia en español.>

Wikipedia - English Wikipedia. >

Википедия - Русская Википедия. > 

Wikipedia - Wikipedia în limba română. > 

+   languages


Wikipedia - EcuRed (Enciclopedia Colaborativa Cubana)





ĂăÂâÎîȚțȘș


Column A. 

Original text.

Column B.  

Machine translation.

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Google_Translate&oldid=1151639799

Column Z.  

Admin translation.

https://sites.google.com/site/pacureti/ayord


Wikipedia:Guerra de ediciones

El siguiente artículo es un ensayo. No se trata de una política o convención; simplemente expone razonamientos y recomendaciones de sus autores buscando una función orientativa e informativa a través del sentido común, no el normativo. Puedes editar la página si es necesario, o discutir sobre su contenido en la página de discusión.

 «WP:GDE» redirige aquí. Para la guía de estilo, véase Wikipedia:Manual de estilo.

Debido a que cualquier usuario, registrado o no, tiene la posiblidad de editar en Wikipedia, algunas veces se produce un fenómeno llamado guerra de ediciones, que consiste en el intento persistente de dos o más usuarios de imponer su propia versión en la edición de determinado artículo. Cada usuario involucrado revierte el artículo a su propia versión neutral. Esto suele ocurrir en lapsos cortos de tiempo.

Motivos

Los motivos de una guerra de ediciones son variados; entre los más comunes están los siguientes:

Esto ocurre mayormente en páginas relacionadas con religión, política, etc. Sobra decir que se debe evitar entrar en un conflicto de estas características.

Qué hacer en caso de verse involucrado en una guerra de ediciones

Véase también: Regla de 3 reversiones

Enlaces relacionados


Resolución de conflictos


Consejos

Presume buena fe  · Usa la etiqueta  · Sé civil


Disputas de contenido

Página de discusión del artículo  · Asistencia de otros editores  · Busca el consenso de la comunidad  · Mediación informal (Pedir una mediación)


Disputas de conducta

Tablón de anuncios de los bibliotecarios (Regla de las tres reversiones  · Violaciones de etiqueta  · Otras peticiones)

(3796 bytes)


Wikipedia:Editare Război

Următorul articol este un eseu. Aceasta nu este o politică sau convenție; Pur și simplu expune raționamentele și recomandările autorilor săi, căutând o funcție indicativă și informativă prin bun simț, nu prin simț normativ. Puteți edita pagina dacă este necesar sau puteți discuta conținutul acesteia pe pagina de discuții.

  „WP:GDE” redirecționează aici. Pentru ghidul de stil, consultați Wikipedia:Manual de stil.

Deoarece orice utilizator, înregistrat sau nu, are posibilitatea de a edita pe Wikipedia, uneori apare un fenomen numit război de editare, care constă în încercarea persistentă a doi sau mai mulți utilizatori de a-și impune propria versiune asupra ediției unui anumit articol. Fiecare utilizator implicat revine articolului la propria versiune neutră. Acest lucru se întâmplă de obicei în perioade scurte de timp.

Motive

Motivele unui război de ediții sunt variate; Printre cele mai frecvente sunt următoarele:

Lipsa de acord cu privire la veridicitatea datelor din articol.

Încercarea obositoare de a introduce text, indiferent dacă este neneutru sau protejat prin drepturi de autor.

Date istorice neconcludente cu privire la un eveniment.

Tentative repetitive de vandalism.

Informații incorecte.

Acest lucru se întâmplă mai ales pe paginile legate de religie, politică etc. Inutil să spun că ar trebui evitată intrarea într-un conflict cu aceste caracteristici.

Ce să faci dacă te trezești implicat într-un război de editare

Vezi și: Regula celor 3 inversări

Mai presus de toate, stai calm.

Dacă războiul de editare se dezvoltă din cauza vandalismului evident, puteți publica o notificare pe Wikipedia:Vandalism în curs sau puteți notifica un bibliotecar pentru a evalua situația și a bloca utilizatorul, dacă este cazul. Cu toate acestea, asigurați-vă că acesta este un vandalism evident și nu un utilizator nemulțumit și nu uitați să temporizați cu începătorii.

Dacă, pe de altă parte, este un caz în care nu există un acord între ambele părți, evitați să faceți modificări ulterioare și, de preferință, lăsați articolul așa cum era înainte de războiul de editare. Toate paginile au o secțiune numită istoric, care vă permite să reveniți la modificările anterioare; apoi, pagina poate fi revenită în viitor, cu consens prealabil și fără complicații. Luați în considerare solicitarea protecției paginii.

Detaliați în discuția articolului într-un mod politicos care este versiunea dvs. și motivele pentru care considerați că este potrivită în modul cel mai clar și mai rezumat posibil, fără a face atacuri personale sau argumente ad hominem și încercați să oferiți referințe la dvs. afirmații în măsură să ajungă la un punct comun. Amintiți-vă că Wikipedia nu este o sursă primară și că declarațiile dvs. pot fi valabile numai după ce au fost verificate.

În cazul în care este imposibil să se ajungă la un acord, idealul este să se solicite medierea unui terț considerat adecvat de ambele părți.

Dacă situația devine nesustenabilă, puteți merge la Avizierul Bibliotecarilor de Război al Publicațiilor, unde un bibliotecar va rezolva definitiv litigiul.

link-uri conexe

Wikipedia:Avizierul bibliotecarilor

Wikipedia:Argumente de evitat în războaiele edițiilor

Wikipedia:Nu-i mușca pe începători

Wikipedia:Războiul de transport maritim

Wikipedia:Nu sabotați Wikipedia pentru a vă susține argumentele


Rezolvarea conflictului


sfaturi

Presupune bună-credință · Folosește eticheta · Fii civil


Litigii de conținut

Pagina de discuție a articolului · Asistență din partea altor editori · Căutați consensul comunității · Mediere informală (Solicitați medierea)


Conduce dispute

Anunțul bibliotecarului (Regulă a trei anulări · Încălcări ale etichetei · Alte solicitări)