Plan- og bygningstjenester

Plan- og bygningstjenestene har en sentral rolle i å tilrettelegge byutviklingen slik at vi får en bærekraftig by der det er lett å leve miljøvennlig. Kommunen har inngått en ny byvekstavtale med staten som underbygger målet om at veksten i persontransporten skal tas med gange, sykkel og kollektiv. I byvekstavtalen ligger det som en forutsetning at framtidig fortetting i størst mulig grad må skje i sentrum, i lokale sentrum og knutepunkt, og langs kollektivårer. Kommuneplanens arealdel for en sammenslått kommune vil være et viktig virkemiddel for å oppnå dette, og arbeidet vil være høyt prioritert i 2020. Det vil også behandling av detaljreguleringer i NTNU-campus Elgeseter.

Plan- og bygningstjenestene vil bruke ressursene smartere, med nye, åpnere og enklere måter å jobbe på. Innkjøp av digitale sakssystem og samkjøring og digitalisering av rutiner, system og søknadsprosesser er sentrale virkemidler. Det er også viktig å involvere innbyggere i byutvikling, legge til rette for innspill og utvikle gode løsninger for medvirkning.

Mål for plan- og bygningstjenester

1. Oppfylle lokale og nasjonale mål om bærekraftig byutvikling

2. Trondheim er en attraktiv kommune med god folkehelse og trivsel i hverdagen

3. Midtbyen styrkes som regionens identitetsbærer og viktigste handels- og kultursentrum

4. Plan- og bygningstjenestene er effektive og tilgjengelige for alle

Om området

Driftsbudsjett

Utvikling av prinsipp og utskriving av eiendomsskatt vil være en utfordrende oppgave for tjenesteområdet i perioden. Innenfor plan vil en rekke store kommende planoppgaver medføre at området vil få kapasitetsutfordringer. For å unngå for store negative selvkostfond har rådmannen foreslått å øke både plan- og byggesaksgebyret med 10 prosent.

Les mer om driftsbudsjett for plan- og bygningstjenester