Psykisk helse og rus

Hovedprioriteringene for området psykisk helse og rus i planperioden 2020-2023 er nytt botiltak for 10 personer med alvorlige psykiske lidelser, og at flere skal få muligheter til å bo i egen bolig. Økt tilskudd til drift av Fontenehus Trondheim skal bidra til at personer får hjelp til å fullføre utdanning eller komme i arbeid.

Personer som har voldelig atferd skal få supplerende hjelp fra stiftelsen “Alternativ til vold”.

Strategien “Tidlig innsats” står fast i perioden. Det skjer blant annet ved at lavterskel mestringskurs for personer som opplever å være i en livskrise videreføres og at personer som står i fare for å utvikle rusproblem, sikres tidlig hjelp. Tidlig innsats er en av flere strategier for å hindre eller forebygge at personer utvikler kroniske lidelser.

Systematisk psykisk helsearbeid i botiltakene videreføres. Innsatsen har ført til at flere brukere har blitt mer selvstendige og ønsker å flytte til ordinære boliger. Personene har fortsatt behov for ambulant hjelp, men langt mindre enn det som tilbys i botiltak.

Mål for psykisk helse og rus

  1. Personer som har rus- og eller psykiske problemer opplever å få tilpasset hjelp.
  2. Sikre gode tjenester til ungdom og unge voksne
  3. Pårørende opplever å være godt ivaretatt
  4. Styrke samarbeidet med ideelle organisasjoner og frivillige lag

Om området

Driftsbudsjett

Hovedprioriteringene for området psykisk helse og rus i planperioden er nytt botiltak for 10 personer med alvorlige psykiske lidelser og at flere skal få muligheter til å bo i egen bolig.

Mer om rådmannens forslag til driftsbudsjett for psykisk helse og rus

Investeringsbudsjett

Den viktigste investeringen på område Psykisk helse og rus er ferdigstilling av bolig for personer med psykiske lidelser på Tonstad Øst i 2020.

Mer om rådmannens forslag til investeringsbudsjett for psykisk helse og rus