S’han de formular com a capacitats que els alumnes han de desenvolupar al llarg de la unitat o projecte perquè adquireixin les competències. Per tant, el seu referent directe són les competències de l’àmbit o àmbits que s’han identificat per a la unitat. En certa manera, els objectius de la unitat concreten aquestes competències al context i al nivell educatiu en què tenen lloc els aprenentatges.
Aquests objectius són propis de cada unitat didàctica o projecte. Quan es dissenyen les unitats didàctiques, el nivell de concreció aconsella formalitzar uns objectius formulats com a capacitats que puguin vincular-se amb les competències abans esmentades.
Els objectius es formulen a l’inici de la unitat didàctica o projecte, tot i que es revisen al llarg del procés o al final. Han d’identificar de manera concreta i concisa el grau i el tipus d’aprenentatge que es vol assolir amb la seva posada en pràctica. Només cal seleccionar els més rellevants, ja que en qualsevol proposta didàctica se’n poden arribar a treballar una gran quantitat. Cal recordar que, d’acord amb l’estructura del currículum, les competències bàsiques esdevenen objectius d’aprenentatge de final d’etapa.
Definits en termes de capacitats: “En acabar la unitat didàctica l'alumnat ha de ser competent per...”.