Equacions de 1r grau

Una mare té 34 anys i el seu fill 11. Quants anys han de passar perquè l’edat de la mare sigui el doble de la del fill ?

Per comprar 7 discos compactes em falten 12 €, però si només compro 5, em sobren 18 €. Si tots els compactes valen igual, quant en val un ?

Un embassament es trobava ple després del desglaç. Passat l'estiu les reserves s'han reduït a les 4 dècimes parts de la seva capacitat total. Posteriorment, l'època de pluges ha aportat 14,7 hm3 més i ara només li faltaria una quarta part per tornar a estar ple. Quina és la capacitat de l'embassament ?

En Joan vol repartir els seus bens entre els seus fills. En Pere rep dues terceres parts del total, en Pep rep un terç del que queda. L’Eduard rep una quarta part del que tenen en Pere i en Pep. Si li sobren 4.500 €. Quants diners tenia en Joan?

El gràfic correspon al consum d’aigua d’una família durant els tres primers trimestres de l’any. Quin hauria de ser el consum durant el quart trimestre si volen que el consum mig sigui de 65 m3 per trimestre?

Una tira de paper rectangular de dimensions 4×13 s’ha plegat com mostra la figura. Les àrees dels dos rectangles que es formen (P i Q) compleixen P=2Q. Quant val x?

Si tinc 34 anys, quina és l'edat de l'adolescent ?

A la mitja part d’un partit d’handbol, l’equip visitant guanyava: 9-14. A la segona part, l’equip local va marcar el doble de gols que el visitant i va guanyar el partit per un gol. Quin va ser el resultat del partit? 

(Cangur 2021.1btx)

En la figura podeu veure vuit caselles iguals adossades. La suma dels nombres que hi ha a cada parella de caselles adjacents és, alternativament, a o a+1, tal com es mostra en la figura. El nombre que hi ha a la primera i a la vuitena casella és 2021. Quant val a

(Cangur 2020.3eso)

En la graella de 3×3 hi ha un nombre escrit en cada cel·la. Desafortunadament, una gran taca de tinta ha cobert els nombres. Tot i això, la suma dels nombres de cada fila i la suma dels nombres de les dues primeres columnes sí que les coneixem, tal com es mostra en el diagrama. Quina és la suma dels nombres de la tercera columna?