Notació científica

L'estrella Sirius es troba a 8611 anys llum del nostre planeta. Expressa en metres, mitjançant notació científica, la distància que recorreria una nau espaial que fes el trajecte d'anada i tornada a Sirius.

S'estima que hi ha 40 milions de bactèries en un gram de terra. Expressa en notació científica la quantitat de bactèries que hi ha en uns camions que descarreguen 50 tones de sorra a la platja.

Arquimedes, en el seu tractat "L'arenari" parla de nombres molt grans com la quantitat de grans de sorra que hi ha a la Terra. Si estimem que un gram de sorra conté 50 grans de sorra, i sabem que la massa de la Terra és de 598·1025 g , calcula la quantitat de grans de sorra que hi ha a la Terra. Expressa el resultat en notació científica.

Veiem a internet que la massa de Mart és de 639E21 kg, que la massa de Júpiter és de 1,898E27 kg, i que la massa de la Terra és de 5,972E24 kg.

Les dues primeres xifres a l'esquerra d'un nombre de 100 xifres són 2 i 9. Quantes xifres té el quadrat d'aquest nombre?