סאטירה, קריקטורה, ושירה

פקידות סעד בפעולה - אילוסטרציה

הברירה הטבעית - גברת ריטה - שיר מחאה על סמים פסיכיאטריים לילדים- השיר "גברת ריטה" , שלמה בר והברירה הטבעית, מילים: יעל אופנבך / לחן: שלמה בר - האטימות והבורות של רשויות הרווחה מביאים אותם די בקלות לאבחון ילדים, תיוגם במחלות פסיכיאטריות, והלעטה בסמים פסכיאטריים ריטלין, ריספרדל, קונצרטה, ועוד.. שלא לצורך...

שיר מחאה נגד ריטלין - להקת הדור האחרון - מהתקליט "משהו ללב" - "התרופה שלך אני לא אוהב, אמא... תביאי לי משהו ללב" אומרים להקת הדור האחרון על הסם הפסיכיאטרי ריטלין. האזינו לשיר.

פקידי סעד ועובדים סוציאליים דרכי פעולה - אילוסטרציה - לעבודתם של פקידי הסעד והעובדים הסוציאליים אין שום נגיעה לסיוע סוציאלי, חמלה, חסד וצדקה. זוהי עבודת עירייה ביורוקרטית, מעמיסה וכופה על המשפחות המוחלשות, בעיות ביורוקרטיות של הליכים מתמשכים חסרי סיכוי בבתי משפט, הסדרי ראייה, אבחונים, תיוגים וטיפולים, חסרי תועלת, צריכת סמים פסיכיאטריים מסוכנים בעלי תופעות לוואי קטלניות ועוד.

אבחון, תיוג, טיפול - לעולם לא תדע מה שירותי הרווחה מבשלים לך - שירותי הרווחה ברשויות המקומיות הנם גופים כוחניים, הכופים את האבחונים, התיוגים, והטיפולים על האזרח. כל אזרח המוכר להם הנו מסכן את שמו הטוב, בריאותו ונפשו. בכתבת תחקיר: "הכי משתלם להגיד מפגרים, ואז לסגור להשפיל להכות" , ידיעות אחרונות , יאנה פבזנר , אוקטובר 2009, סופר על ילדים נורמליים שהושמו ע"י שירותי הרווחה במוסדות לילדים מפגרים, הושפלו והוכו במשך עשרות שנים.

בדיקות ראיה תקופתיות לפקידי סעד ועובדים סוציאלים בלשכות ברווחה - פקידי הסעד מקושרים לפסיכיאטרים, מאבחנים שונים, ומסגרות השמה חוץ ביתית, הפועלים ע"פ מדיניות, של ניתוק מהמשפחה, והשמה חוץ ביתית. לכל התהליך לעיל אינו לא נידרש הוכחות או ראיות, והוא מתנהל בחיסיון, ובדלתיים סגורות, הרחק מהביקורת הציבורית. בתי המשפט רואים את המלצות פקידי הסעד כסוף פסוק (חותמת גומי), או במילים אחרות - קרקע פוריה לשחיתות.

השמה חוץ ביתית - בלי זכויות לילדים ולחוסים, וללא פיקוח וביקורת - פרשת אונס הילד בן ה-5 במשפחת אומנה שנמשכה 4 שנים חושף את חוסר האונים של החוסים במסגרות ההשמה החוץ ביתית. ארבע שנים לקח לרשויות הרווחה להבחין כי ילד בן 5 ששלחו למשפחת אומנה בצו בית משפט עובר התעללות קשה של מעשי סדום, מעשים מגונים, ואיומים. כ- 10,0000 ילדים מוצאים מביתם מידי שנה ע"י פקידי הסעד בעיריות, כדי להשימם בכפייה במסגרות השמה חוץ ביתית. משרד הרווחה אינו פועל לתיקון המצב ולהפקת לקחים. כל ניסיון לתיקון המצב כגון: חוק זכויות הילד, מינוי גוף ביקורת חיצוני ונגיש על רשויות הרווחה, נתקל בהתנגדות קשה של פקידי הרווחה.

פקידי סעד ועובדות סוציאליות תוקפים את התא המשפחתי - חוק הנוער ודומיו מקנים לפקידי הסעד העובדים ברשות המקומית סמכויות נרחבות המובילות לפירוק משפחות בישראל. בהיותן עובדי עירייה, ומונחים מקצועית ע"י משרד הרווחה, יש להם קשרים עם פנימיות, משפחות אומנה, עירייה, ולכן הם רווים בשיקולים זרים. ...

פינת השירה: האמת על תרופות נגד דיכאון - ג'וני הקטן רק הולך לבית הספר, הוא לא שובר ת'כללים הוא פשוט עושה מה, שילדים עושים, המורה אומר "ג'וני, הוא לא נותן תשומת לב", הולך לשים אותו על סמים, אבל הם לעולם לא מזכירים את תופעות הלוואי ...

סאטירה - הקשר המסוכן בין חברות התרופות לפסיכיאטריה - חברות התרופות עובדות בשיתוף פעולה מלא עם הפסיכיאטרים ליצירת "מחלות" פסיכיאטריות על סמך "סימפטומים" שהם תגובות רגשיות של בני אדם. בשנים האחרונות חלה עליה גדולה מאוד בילדים המאובחנים ב-ADHD, הפרעת קשב ריכוז, אצל ילדים. מדובר בתוספת אדירה לשוק הצרכני של חברות התרופות שכן המחלה כביכול היא סופנית ויש ליטול את התרופה (ריטלין ודומיה) לכל החיים

סאטירה: מה באמת רוצה ועדת ההחלטה? - מומחי ועדות ההחלטה אינם מציעים סיוע או הדרכה. המומחים מתוכנתים לקבוע טיפולים יקרים לקטין אשר אמורים להכניס כסף רב לעמיתיהם, בעלי מוסדות רווחה, חברות תרופות, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, תאגידי אפורופסות, אפוטרופסים ועוד.

זהירות - פקידי הסעד בועטים גם בקשישים - פקידי הסעד בלשכות הרווחה ברשויות המקומיות, הנם עובדי עירייה בעלי סמכויות גדולות מאלו של שוטר. הם פועלים ללא פיקוח, ומקבלים גיבוי מלא מהממונים עליהם. בתי משפט לענייני משפחה ונוער בהם מופיעים פקידי הסעד מנוהלים בדלתיים סגורות, הרחק מהביקורת הציבורית, והשופטים מקבלים את חוות דעתם הסובייקטיבית כסוף פסוק - או במילים אחרות : השחיתות בהתגלמותה.

לשכת הרווחה ברשות המקומית - מה שהציבור רואה, ומה שמתרחש במציאות - פרשיות האשפוזים הפסיכיאטרים של עשרות בני נוער ללא צורך, ואונס ילד כבן 5 במשך 4 שנים במשפחת אומנה, בלי שפקידי הסעד והרווחה למיניהם טרחו לבדוק מה קורה עם הפעוט ששלחו למשפחת האומנה, ועוד אינספור פרשיות אחרות, מצביעות על כך שכל התעסקות עם לשכת הרווחה הנה ענייני נפשות ומסתיימת אם לא במוות אז בטראומות קשות לכל החיים.