TransLegends Project

PROIECT DE PARTENERIAT TRANSNAȚIONAL RO-MD


AFLAȚI MAI MULTE DESPRE ACTIVITATEA NOASTRĂ


prof. coordonator MONICA LEPCALIUC

prof. coordonator VIOLETA COZONAC

ARGUMENTUL PROIECTULUI 

Pornind de la dorința de redescoperire și reconectare la identitatea națională, am creat o oportunitate de colaborare între elevii și profesorii din cele două instituții școlare de o parte și de cealaltă a Prutului - România și Republica Moldova. 

Prin acest proiect se urmăreşte interrelaționarea elevilor, promovarea diversităţii (sau asemănării) culturale şi încurajarea cunoaşterii unor legende străbune specifice fiecărei țări - tema acestei fiecărei ediții fiind diferită. Totodată, prin interacțiunea cu alți elevi, oricine își poate cunoaşte mai bine propria identitate, formându-se o imagine de sine pozitivă, promovând valori morale raportate la standardele și practicile europene.

Proiectul va oferi tuturor prilejul de a contribui la menținerea și dezvoltarea multiculturalității și de a promova aptitudinile artistice, creative ale elevilor şi dezvoltarea abilităților TIC. Mai mult decât atât, elevii vor avea ocazia de a exersa și a-și pune în valoare abilitățile de comunicare în limba engleză prin interacțiunea online a echipelor de lucru mixte și traducerea în limba engleză a legendelor descoperite. Produsul final este crearea și publicarea lucrărilor pe site-ul propriu al  proiectului cu scopul de a transmite mai departe către lumea întreagă a moștenirii de valoare a celor două țări participante în proiectul de față. 

Prin acest proiect ne-am dorit să le oferim elevilor noștri o alternativă utilă și plăcută în același timp. Această ofertă vine la pachet cu activități de învățare non-formală (indoor, online, dar și outdoor printr-o vânătoare de comori) având același liant: limba engleză. Așadar, le propunem elevilor câteva luni de activități variate, selectate după o atentă și profundă scrutare a nevoilor de afirmare a propriei personalități manifestate de elevii de la cele două licee, ținând cont, în egală măsură, de necesitățile lor de formare de competențe de comunicare în limba engleză. 

SCOPUL GENERAL AL PROIECTULUI 

Îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză și TIC, de relaționare/comunicare într-un cadru non-formal online prin traducerea unor legende din limba română în limba engleză  și publicarea acestora pe site-ul proiectului. 

OBIECTIVELE PROIECTULUI 

GRUPUL ȚINTĂ 

Elevi din clasele a VII-a – a XII-a de la instituțiile partenere. 

IMPACTUL INSTITUȚIONAL

Se dorește ca participanții să stabilească și să continue relațiile de prietenie ale căror baze  le-au  pus în timpul activităților din cursul anilor școlari în care participă la activitățile proiectului.

Acest proiect oferă posibilitatea școlilor implicate să ofere dimensiunea dotării lor materiale și a calității pregătirii resurselor umane de care dispun, dorindu-se stabilirea sustenabilității proiectului.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE - EDIȚIA I - Flowers

Februarie 2021 – perioada de organizare şi pregătire a proiectului;

Martie-Mai 2021 – desfăşurarea activităților online/indoor și outdoor;

31 Mai 2021 - raportarea activităților proiectului.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE - EDIȚIA II - CELEBRATIONS

Octombrie 2021 – perioada de organizare şi pregătire a proiectului;

Noiembrie 2021-Aprilie 2022 – desfăşurarea activităților online/indoor și outdoor;

Mai 2022 - Finalizarea și raportarea activităților proiectului.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE - EDIȚIA III - PLACES

Octombrie 2022 – perioada de organizare şi pregătire a proiectului;

Octombrie 2022-Ianuarie 2023 – desfăşurarea activităților online/indoor și outdoor;

Ianuarie 2023 - Finalizarea și raportarea activităților proiectului.