Unu

Page start up on 10.02.2013_19.58 (UTC+1 / España)

"unu" sau (prin antonomasie) "unitate" sau (prin antonomasie) "1" sau (prin antonomasie) "univers", sau (si mai simplu) "100%".

Antonomasia / Antonomasia

La antonomasia (latín: antonomasĭa ) (griego: ἀντονομασία antonomazein', 'nombrar diferente') es una sinécdoque que consiste en poner el nombre apelativo por el propio, o el propio por el apelativo.

"Antonomasia" (latină: antonomază) (greacă: ἀντονομασία antonomazein "alt nume ") este o "sinecdoca", si consta in a pune "numele" ..."poreclei" sau in a pune "porecla" ... "numelui".

"Paradoxul soritilor" / La paradoja de los sorites este unul dintre cele mai bune "exemple date", pentru a se intelege conceptul "unu".

Conceptul "unu" este "sinonim perfect" al conceptului "concept" si / sau al conceptului "in-divid" (sau, ne-divizibil).

In loc de vorbe am sa pun aici un tabel cu exemple, cu forme ale conceptului . . . "concept", sau cum spuneam . . . "100%" ("100% punct", "100% linie", "100% plan", "100% cerc", etc) sau cum spuneam, conceptul "unitate" ("unu")

Pentru cazul conceptului "cerc" aduc aminte ca la nivel de "reprezentare mental" se produce o suprapunere a notiunii "circumferinta cercului" cu cea a "ariei cercului".

Ambele sunt formate din tot atatea puncte (o infinitate) ca si "dreapta", ca si orice fel de alt "plan" sau ca si orice alta "figura geometrica". Ceea ce nu trebuie sa uitam este aceea ca in "realitatea - reala" nu exista "unitatea ireala, zero" si nu exista alta "unitate reala" in afara lui "unu". Unitatile aritmetice (2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ,9) sunt de fapt "unitati ideatice" (posibile doar in domeniul mental).

Asa ca in afara imaginii cercului expusa de Wikipedia, am mai adaugat si eu doua, pe care le-am incadrat tocmai spre a scoate in evidenta ca fiind alb, si vazandu-i-se doar acea delimitare pe care o numim atat "cerc" cat si "circumferinta" (fara sa fie gresita vreuna din aceste denumiri) suntem tentati sa vedem "paharul gol".

100% fiintă (reprezentate grafic, coborate adica din "reprezentarea mentală")

100% concept "casă" (cercul este "plin" de o infinitate de "cercuri concentrice", infinitate pe care noi oamenii avem nevoie sa o delimitam in fel si chip. Aici, am delimitat eu 9 "volume" care inseamna de fapt unul si acelasi lucru "spatiul care ne contine", casa "noastra" ("a fiecaruia in parte" si "a tuturor laolalta").