Poëziewedstrijd

Maak hier kennis met de jaarlijkse poëziewedstrijd van onze school. Geniet van de heerlijke gedichten van de winnaars. Voel de kriebel om zelf deel te nemen.

Dit schooljaar: proclamatie van de poëziewedstrijd op dinsdagavond 21 mei 2019; deadline inschrijvingen: 24 maart 2019. U, nu!

Lees nu al de geselecteerde gedichten voor de publieksprijs: op Avondje kunst kan je mee beslissen wie de prijs in de wacht sleept.

Op Valentijnsdag kregen alle leerlingen van de 2e en 3e graad een postkaart: gevleugelde woorden over de liefde én een uitnodiging om dit jaar ook deel te nemen aan de poëziewedstijd.

De poëziewedstrijd op DBZ

Heel lang geleden kwamen enkele leerkrachten op een heel eenvoudig idee: als we nu eens een poëziewedstrijd zouden inrichten. Op school. Voor de leerlingen van de hogere cyclus (in deze prehistorische tijden werkten we nog met drie jaar lagere en drie jaar hogere cyclus). Waarom niet?

Er waren eenentwintig inzendingen, die eerste keer. De discussie onder de juryleden was er niet minder om. Want dat hadden we ook meteen: heel veel enthousiaste en competente lezers die hun zegje wel wilden zeggen.

En zo groeide het en kabbelde het verder. De hogere cyclus werd vervangen door de tweede en derde graad. Er kwamen dichteressen bij. En de leerlingen bleven schrijven.

We kunnen al terugkijken op meer dan 30 jaar wedstrijd. Met enige fierheid kunnen we zeggen dat er nog nauwelijks iets veranderd is aan het reglement of aan de werking van de jury. Met evenveel fierheid halen we onze inzendingen voor de Soetendaelle- poëziewedstrijd aan.

Poëzie is inderdaad een daad van bevestiging. Wij bevestigen dat onze leerlingen hier uiteindelijk iets te zeggen hebben.