Achiziție de date

Centrul de Tehnologii Avansate - CTANM

Coordonator: Conf. Dr. Ing. Tom SAVU

Tel : 0213169575 Fax: 0213169576

E-mail : savu@ctanm.pub.ro

Web: www.ctanm.pub.ro

Adresa: Spl. Independentei 313, 060042, Bucuresti, Sector 6

1.Descriere generală

CTANM - Centrul de Tehnologii Avansate este un centru de cercetare și instruire al Universității POLITEHNICA din București în care activează în principal cadre didactice și personal tehnic și administrativ din Departamentul Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

Inființat în anul 1996, Centrul de Tehnologii Avansate CTANM a fost implicat în realizarea a peste 50 de proiecte de cercetare dezvoltare cu finanțare publică sau privată, acoperind un domeniu diversificat de aplicabilitate: inginerie industrială, biochimie, agricultură, apărare națională, urbanism, medicină, aeronautică.

Centrul de Tehnologii Avansate CTANM este un centru de cercetare autorizat National Instruments; membrii colectivului detin certificari CLD(NI Certified LabVIEW Developer ), CLAD (NI Certified LabVIEW Associate Developer).

2.Echipa de cercetare

Prof. Dr. Ing. SZUDER Andrei

Conf. Dr. Ing. SAVU Tom

Ş.l. Dr. Ing. ABAZA Bogdan

Ş.l. Dr. Ing. SPÂNU Paulina

Dr. Ing. ARSENOIU Liviu

Drd. Ing. CAZACU Daniel

Ing. CRISTEA Sandu

Ing. IOSUB Silvian


3.Direcții de cercetare

  • dezvoltarea de soluții tehnice bazate pe platformele hardware și software National Instruments în vederea implementării conceptului de dezvoltare durabilă în domeniile de interes național.

  • implementarea laboratoarelor la distanță în vederea dezvoltării competențelor transversale în domeniul ingineriei industriale din învățământul universitar.

4. Programe software și aparatura de cercetare

4.1 Software

Centrul de Tehnologii Avansate dispune de licență academică LabVIEW 20011 NI Developer Suite incluzând următoarele module și toolkit-uri adiționale:

4.2 Aparatura de cercetare

Sisteme de achizitie de date si control

Centrul de Tehnologii Avansate dispune de o gama larga de sisteme de achizitie de date si control National Instruments, pe platforme USB, ISA, PCI, PCMCIA, CompactDAQ, CompactRIO, SCXI.

Caracteristici:

· Masurarea semnalelor electrice analogice unificate

· Masurarea semnalelor digitale

· Adaptoare si conditionatoare de semnal pentru traductoare de tip LVDT, IEPE, punte tensometrica, termocuplu

Generatoare de semnale analogice si digitale de comanda

Traductoare si senzori

Centrul de Tehnologii Avansate dispune de o gama variata de senzori si traductoare pentru marimi fizice ca: temperatura, acceleratie, forta, moment, rotatie, intensitate luminoasa, zgomot, deplasare, concentratie alcool etilic



Aparate si instrumente electronice

Centrul de Tehnologii Avansate sustine activitatile de cercetare studentesti punand la dispozitie echipamente profesionale cum ar fi multimetre, generatoare de semnal analogice, surse programabile de tensiune, surse liniare de tensiune, instrumente de lipit precum si componente si consumabile electronice.

5.Parteneri Industriali

  1. National Instruments Romania

  2. Renault Technologie Roumanie

  3. INCD pentru optoelectronică INOE 2000

  4. Institutul de Cercetare și proiectare Tehnologică pentru Construcții Mașini

  5. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării