Muistiinpanotapoja

Muistiinpanoja

Muistiinpanotapoja

Johdanto

Tässä on yleistä pohdintaa muistiinpanotavoista, että mikä voisi olla järkevin tapa (voi riippua tilanteesta, käsillä olevista työvälineistä ja opiskeltavasta asiasta). Katso myös: Uta-muistiinpanoja.

Merkintöjen pituudesta (Google Sitesin web-sivut)

Lyhyillä muistiinpanoilla (avainsanat) näyttäisi pääsevän tietynlaiseen mielentilaan (zone), jossa lopettaa avainsanojen kirjoittamisen ja alkaa vain lukea opiskeltavaa asiaa. Eli ei täysin turhaa, vaikka lista jääkin aina kesken.

Koska kokonaisten virkkeiden kirjoittaminen on niin hidasta, kun teen sen kuitenkin Google Sitesin HTML-editorilla, niin lienee järkevämpää tehdä vain avainsana-listoja.

Jos on välillä pakko tehdä pitkiä muistiinpanoja (kirjoittaa kokonaisia virkkeitä tai jopa piirtää kuvia), tee vain itselle vaikeista ja tärkeistä asioista niitä asioiden selkeyttämiseksi itselle.

Pitkien muistiinpanojen kohdalla tekstinkäsittelyohjelma on parempi, koska alan säätää HTML:iä Google Sitesissa. Voit käydä katsomassa alkuperäistä dokumenttia Google Drivessa.

Tekstinkäsittelydokumentin puolesta

Joskus ei pääse nettiin lankayhteydellä eikä mokkulayhteydellä, jolloin voi palata muokkaamaan ja lukemaan alkuperäistä dokumenttia omalla koneella tai viedä se USB-tikulla toiselle koneelle.

LibreOffice-dokumentin voi exportata Android-puhelimen ja iPod Touchin ymmärtämään formaattiin ja ladata Google Driven julkisesta/yksityisestä hakemistosta.

Aikaa ja henkisiä resursseja ei kulu HTML-koodin säätämiseen.

Akateemisessa opiskelussa oppimisen pitää olla aika täydellistä, jolloin aikaa voi käyttää paremmin kokonaisten virkkeiden kirjoittamiseen kun saman ajan olisi käyttänyt HTML-koodin säätämiseen. Lisäksi oppimisen auttamiseksi voi helposti lisätä otsikoita, aliotsikoita ja muotoiluja.

Jos pitää koululla päästä säätämään dokumenttia, niin voi tehdä väliaikaisen tekstidokumentin, jonka sisällön copy-pasteaa oikeisiin kohtiin varsinaista dokumenttia (esim. alilukuihin 1.2 ja 3.4) vasta kotona, niin ei tarvitse pelätä dokumentin korruptoitumista, jos sitä säätäisi koulun ohjelmilla tai ylöslataa Google Driveen ja alaslataa kotiin.

Exporttaus-kokeiluja

Voit eksportata tekstiä LibreOfficesta Google Sitesiin (toimii huonosti ja vie myös aikaa). Alla kokeiluja exportatusta dokumentista.

Parempi ratkaisu: exporttauksen sijaan tee LibreOfficella samasta tiedostosta useampi eri versio Google Driveen, niin voit avata dokumentin tietokoneen lisäksi Android-puhelimella ja iPod Touchilla (odt, pdf, rtf, docx, xml sekä Google Docsin oma formaatti).

LibreOffice to Google Sites

LibreOffice to Google Docs to HTML to Google Sites

Muutettu viimeksi: 29. tammikuuta 2014

Tekijä: Tomi Häsä (tomi.hasa@gmail.com)

URL: http://sites.google.com/site/tomihasa/muistiinpanotapoja