להלן עקרונות מס' 7,8,9 מתוך 12 העקרונות המנחים בעבודה בשיטת היקי The Hickey Method *
לפי העיקרון השביעי בהוראה בשיטת היקי, יש ללמד את חוקי הקריאה והדקדוק באנגלית באופן מפורש וחזרתי. לשם כך אנו מכינים סט כרטיסיות הצבועות בורוד כצבע מבחין לחוקים. החוקים יתרבו בהדרגה משיעור לשיעור. בכל שיעור ישנן התלמיד את החוקים הישנים יחד עם החדשים, כך באופן חזרתי, עקבי ומצטבר (ר' דוגמא להלן).
העקרון השמיני באימון ולימוד בשיטת היקי הוא, שהתלמיד והמורה שניהם פעילים, ולכל יוזמה מצד המורה יש תגובה מצד התלמיד. המורה מציג גירוי ויזואלי, אודיטורי או קינסתטי והתלמיד מגיב בערוצים אלו גם הוא. כל זאת, בקצר מהיר ועקבי.
בהמשך, לפי העקרון התשיעי אנו מעמיקים את לימוד האותיות וחוקי הדקדוק ועמם נוספות מלים גלובאליות לתהליך ההוראה. לדוגמא: תלמיד שלומד עמי בשיטה, שהספיק ללמוד את האותיות: i, t ,p, n, s, a, d, h, e כבר יש לו אוסף מלים גלובאליות (הנקראות "מלים צהובות") אלו: (I, isn't, it's, didn't, said, he, she, the, then, this, that, a, an ).
אלו מלים חשובות להרכבת משפטים והמשותף להן, הוא העובדה שהן לא מצייתות לחוקי הצלילים של האותיות שנלמדו. יש בהן חריגה בהגייה.
התלמידים בשלב זה כבר יודעים את החוק הדקדוקי החשוב, לגבי שימוש במלים מסוג a, an (articles) לפני שמות עצם ביחיד. לדוגמא: (an ant, a tin).
בהמשך, נחשפים התלמידים לחוק הקובע ששם תואר ממוקם לפני שם העצם אותו הוא מתאר (A sad bat). זהו עקרון שפתי משמעותי ללומד הישראלי ששפת אמו עברית, שכן בעברית הדבר הפוך- שם התואר מופיע לאחר שם העצם ולא לפניו (עטלף עצוב).
>>>>> לחצו כאן למעבר לעקרון המנחה הבא- עקרון מס' 10 בשיטת היקי >>>>>
ביבליוגרפיה:
* Combley, M.,(Ed). (2001) The Hickey Multisensory Language course. Third edition. Whurr publishers Ltd. London. UK.
* Lahav, H. (2016). Promoting Reading Abilities in English of a Young Learner with Dyslexia via "The Hickey Method": A longitudinal Study. Unpublished master's thesis. Tel Aviv: Levinsky College of Education.
* להב, ח'. (2016). הערכה וקידום יכולות קריאה באנגלית באמצעות "שיטת היקי" אצל תלמיד צעיר עם דיסלקציה: מחקר אורך. פרוייקט גמר לקבלת התואר "מוסמך בחינוך לשוני". מכללת לוינסקי לחינוך.