להלן עקרון מס' 11 מתוך 12 העקרונות המנחים בעבודה בשיטת היקי The Hickey Method *
העקרון הבא בשיטה נרכש ככל שהתלמיד מתקדם, ומוצגים בפניו מופעי מלים שמדגימים את האורתוגראפיה הייחודית והעמוקה של השפה האנגלית.
סופיות suffixes - לדוגמא:
סופית ed בסוף פועל לזמן עבר
סופית es/s/ies בסוף פועל בזמן הווה פשוט
סופית ing בסוף פועל בזמן הווה ממושך
סופית er לשמות מקצוע, כגון teacher, hairdresser .
תחיליות prefixes - לדוגמא:
תחיליות מסוג re/ un כגון: unhappy , rebuild
להרחבה בנושא מוספיות לחצו כאן
הכפלות עיצורים- sit- sitting.
כך נהיה התלמיד מודע לאופני תצורת מלים בשפה האנגלית, ומתחיל למפות תבניות שחוזרות על עצמן (למשל CVC , CVCE המדגימים את חוק האות E השותקת כמו בצמד המלים pin- pine ) כמו גם אופני הגייה, הדגשת הברות והטעמה.
>>>>> לחצו כאן למעבר לעקרון המנחה הבא- עקרון מס' 12 והאחרון בשיטת היקי >>>>>
ביבליוגרפיה:
* Combley, M.,(Ed). (2001) The Hickey Multisensory Language course. Third edition. Whurr publishers Ltd. London. UK.
* Lahav, H. (2016). Promoting Reading Abilities in English of a Young Learner with Dyslexia via "The Hickey Method": A longitudinal Study. Unpublished master's thesis. Tel Aviv: Levinsky College of Education.
* להב, ח'. (2016). הערכה וקידום יכולות קריאה באנגלית באמצעות "שיטת היקי" אצל תלמיד צעיר עם דיסלקציה: מחקר אורך. פרוייקט גמר לקבלת התואר "מוסמך בחינוך לשוני". מכללת לוינסקי לחינוך.