Woumense 'Slagersreus Antoon' op vakantie-uitstap naar Nieuwpoort en Wenduine

Post date: Sep 6, 2013 7:01:45 PM

Nieuwpoort opnieuw in de ban van de reus

Zondag 14 juli trok andermaal een reuzenstoet door Nieuwpoort. Niet minder dan 116 reuzengroepen stapten of rolden door de straten van het centrum als hulde aan de vijftigjarige plaatselijke reus Jan Turpin.

Ook de Woumense Slagersreus Antoon met zijn begeleiders van de vzw Oud-leerlingen Slagers-traiteursschool – Diksmuide waren van de partij en trakteerden de toeschouwers met ambachtelijk witte pensjes.

De reuzengroepen kwamen niet alleen uit Vlaanderen, maar ook Nederlandse, Frans-Vlaamse en Waalse reuzen vierden mee met Jan Turpin.

Het feest begon met de reuzendans op het Marktplein, waarna de stoet door de belangrijkste straten van het stadscentrum trokken.

Duizenden oogjes van kinderen en toeschouwers schitterden van vreugde en verwondering.

Jan Turpin wordt 50!

De Nieuwpoortse reus Jan Turpin trakteerde het massaal opgekomen publiek ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag met maar liefst 6000 cupcakes! De vijftigjarige Jan Turpin met zijn lengte van 10,40 m en een gewicht van 760 kg is de grootste gedragen reus van Europa.

Slagersreus Antoon op vakantie-uitstap naar Wenduine

Op zaterdag 13 juli nam Woumense Slagersreus Antoon met zijn begeleiders van de vzw Oud-leerlingen Slagers-traiteursschool – Diksmuide deel aan de reuzenommegang van Wenduine. Deze folkloristische optocht ging door onder een stralende zon met een vijftigtal reuzen uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk die door de talrijke kijklustigen enthousiast werden onthaald. De begeleiders trakteerden de toeschouwers met artisanale witte mini pensjes die erg gesmaakt werden.

De reuzenstoet is al ruim een kwarteeuw een populaire traditie in Wenduine. Verschillende harmonieën begeleiden de stoet muzikaal. De stoet staat centraal, maar er viel nog veel meer te beleven o.a. een doorlopende brocante- en kunstmarkt, kinderanimatie en er gingen ook verschillende concertjes door op het Marktplein.