Ondernemende ‘vrouwen met vaart’ schenken rustbanken aan WZC

Post date: Sep 5, 2015 12:31:19 PM

Dat de Woumense afdeling van ‘Vrouwen met vaart’ - voorheen KVLV van aanpakken weten we al lang. Zij zorgden onlangs nog voor een geslaagd dorpsfeest. Nu zamelende ze een kleine duizend Euro in voor twee prachtige zitbanken om de bewoners van het COD Sint-Jozef rustmomenten te bezorgen.De jubilerende afdeling van ‘Vrouwen met vaart’, dit jaar 90-jaar jong, hoopt dat deze rustbanken bewoners van het woonzorgcentrum onder leiding van de gedreven Katrien Sampers, Directeur campus Sint-Jozef kansen zal geven om even tot rust te komen en ook te ontmoeten. Voor deze actie mocht ‘Vrouwen met vaart’ genieten van een sponsering van Cera. Speech van de voorzitster ‘Vrouwen met vaart’ Mieke De Belser Welkom iedereen, in het bijzonder aan de vertegenwoordiger van de RAR (Regionale Adviesraad van Cera) Mr. Johan Lannoye, aan Mevr. Directrice Katrien Sampers, aan de bestuursleden van KVLV en de bewoners van het rusthuis.Acht jaar geleden kregen wij de financiële steun van Cera voor de aankoop van nieuw kookmateriaal. Het blijvende succes van onze kooklessen toont aan dat dit geld goed besteed werd, aan o.a. een combi-oven, potten, pannen, waterkoker en nog veel meer.Nu kwam bij onze bestuursleden de vraag waarom we niet eens steun zouden vragen voor een project waarbij iedere Woumenaar baat zou hebben, én dat tevens duidelijk herkenbaar is als een KVLV-realisatie. Het was vlug beslist: het zouden enkele rustbanken worden.

Terloops willen we toch even opmerken dat KVLV Woumen dit jaar haar 90-jarig bestaan viert. Dus lijkt het logisch dat zelfs ‘Vrouwen met Vaart’ van die leeftijd af en toe wel eens een rustpauze nodig hebben… om daarna met dubbele energie verder te doen!

Waarom kozen we voor het COZ Sint-Jozef als locatie? Dat is vrij eenvoudig: het rusthuis neemt een heel prominente plaats in in ons dorp. Heel wat van onze leden en bestuursleden hebben nauwe banden met het rusthuis, als werknemer, als vrijwilliger, als familielid of bezoeker van een bewoner, of wie weet.. later zelf als bewoner.

Dus, we gaan er van uit dat deze rustbanken hier zeker hun plaats zullen verdienen en goed tot hun recht zullen komen. Daarom willen we oprecht dank zeggen aan Cera voor de financiële steun.

Dan geef ik nu graag het woord en de daad aan Mevr Sampers om de zitbanken officieel te onthullen en vraag ik u met plezier om nadien nog een glaasje te komen drinken in de foyer, u aangeboden door het COZ.

Dankwoord van Directeur campus Sint-Jozef, Katrien Sampers

In naam van onze bewoners en medewerkers wens ik de Woumense KVLV - ‘Vrouwen met vaart’ en Cera oprecht te bedanken voor de tuinbanken die comfortabel zitten.

We zijn enorm gecharmeerd met de schenking. De tuinbanken krijgen een mooie plaats op onze site.

De tuinbanken…een plek om tot rust te komen op onze site.

Bestuursleden KVLV-Woumen ‘Vrouwen met vaart’

Lieve Debacker-Decru, voorzitster - Mieke Stevens-De Belser, voorzitster - Paula D'Hulster-Devos, schatbewaarder - Marleen Delepierre-Simons, ledenadministratie - Martine Janssens-Vannieuwkerke, lessenadministratie - Lieve Roose-Blomme, ere voorzitster, landbouwgids - Liliane Deschoemaeker-Devos, PR - Mia Van De Sompele-D'Hulster, PR - Marjan Maertens-Van Exem, PR - Christine Vangheluwe-Missiaen, PR - Nancy Volckaert-De Witte, PR

Een dikke pluim voor de organisatie en de inzet van jullie vrijwilligers!

Fotoalbum

Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste