Vlaamse vedettenparade op bruisende Serpenthoekkermis

Post date: Oct 1, 2014 7:07:56 PM

Was je er ook bij? Dankzij de inzet en de gedrevenheid van de Serptenhoekvrienden werd de kermis een groot succes ! Er was volk, er was ambiance in en om de feesttent met op zaterdagavond een gezellig samenzijn met de Woumenaars en sympathisanten. Zondagmorgen trok de ‘Fanfare Hoger Op’ door de straten en in de namiddag stond een heuse vedettenparade geprogrammeerd met optredens van o.a. Yves Segers, Marjolein, Eveline Cannoot en De Wannebiezz. DJ Mathieu Blauwe zorgde voor de muzikale omlijsting met de VBRO radioshow. De kinderen konden zich uitleven in het groot springkasteel en de hongeren konden zich te goed doen aan de lekkere BBQ-worstjes.

Sfeerbeelden

Sfeer met 'Hoger Op'

Yves Segers

Yves Segers werd geboren op 10 september 1971 te Halle. Reeds op 16-jarige leeftijd start Yves een solocarrière. Van ’90 tot eind ’92 fungeert hij als de zanger van de populaire groep Toast. “Ik schreeuw het van de daken” wordt hun bekendste hit en goed voor goud. Ook het album “Twee uur ’s nachts” is een voltreffer, want het behaalt eveneens de gouden status.

In 1993 gaat Yves solo, na de radiohits "Mandy" ,een Nederlandstalige versie van de Barry Manilow-klassieker, en de sambasingle "Een hele zomer lang" brengt 1997 de hit "Café De Zwaan". Sindsdien trekt Yves resoluut de kaart van de ambiance.

Dat vertaalt zich tot op de dag van vandaag in een goedgevulde agenda.

Fotoalbum

Video

Eveline Cannoot

In 2005 nam Eveline (º 25.04.1986, Aalst) deel aan STAR ACADEMY. (VTM). Ze eindigde bij de 13 finalisten en toen ging er een nieuwe wereld voor haar open. Muziek is al jaren haar grootste passie!

Dwarsfluit en tenor sax had ze snel onder de knie, alsook het zingen en acteren. Al vlug kreeg ze tal van leuke opdrachten. Zo speelde ze gastrollen in Familie, Spring en Wittekerke en in een aantal musicals mocht ze het beste van zichzelf geven. Op S-Televisie (nu beter bekend als MENT TV) presenteerde ze 12 afleveringen lang “Het Proefkonijn”. Een kook – spelprogramma tussen een Bekende Vlaming en een S-kijker. Maar uiteindelijk merkte ze dat zingen echt iets voor haar was. Ze deed auditie en kwam zo in 2006 bij het ambiance-duo “WHOOPZ!” terecht! Samen met Filip D’haeze zette ze 3 jaar lang menige tenten op hun kop! Daar leerde ze ook de kneepjes van het vak… In 2009 besloot ze haar eigen weg te gaan.

Er kwam al snel een eerste single uit “Waar ben jij?” en ook een full-cd “Lief en Leven”. Een cd’tje met 10 Vlaamse nummers over hoe lief zij het leven ziet.

Fotoalbum

Video

Marjolein

Na een opleiding aan de Pop Academy in Waimes en enkele talentenjachten begon Marjolein aan haar carrière op 16-jarige leeftijd. Via componist Ignace Baert ontmoette ze Niels William, die eerder ook al K3 had gelanceerd. William gaf haar de kans om samen te werken met haar idool Regi Penxten. Hij producete haar eerste single "Luister naar m'n hart" (april 2006), meteen een Ultratophit die haar ook in "Tien om te Zien" en frequent in de Kids Top 20 bracht. Marjolein Lecluyze, zoals ze voluit heet, zag het levenslicht op 6 mei 1989 in Roeselare. Ze is Master in de Meertalige Communicatie, volgde de Specifieke LerarenOpleiding in Kortrijk en geeft Frans en Spaans.

Fotoalbum

Video

De Wannebiezz

De Wannebiezz vielen bij Holland’s Got Talent op met hun humoristische optreden. Gordon bestempelde dit vrolijke trio als “Te gek in hun genre” en Patricia Paay wilde graag meer van ze zien. Arie van Ballegooie, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette zijn geboren en getogen op de kermis en trekken nu met hun vrolijke interactieve ‘Hollandstalige’ liedjesprogramma door Nederland en België om met het publiek gezellig de narigheid van alle dag eens van zich af te zingen.

Fotoalbum

Video

Redactie, foto's en films: Bertrand Vande Ginste