‘Feest in het Dorp’ - Sp(r)ookjes in de Blankaart Woumen een groot succes

Post date: Aug 23, 2015 12:54:36 PM

Tijdens de 1e editie van ‘Feest in het Dorp’ genoten de talrijk opgekomen bezoekers van Sp(r)ookjes in de Blankaart en de talrijke neven activiteiten. Dankzij de samenwerking met de diverse Woumense verenigingen: Koninklijke Fanfare Hoger Op, KWB, WKG, Ouderraad, Chiro, KVLV, Gezinsbond, Bewonersplatform en Bezoekerscentrum ‘De Blankaart’ werd dit dorpsevenement een groot succes.De vrijwilligers achter de toog konden de vraag niet bijhouden en omstreeks 14 uur bleek de biervoorraad bijna uitgeput. Een noodplan werd in werking gezet, zodat niemand met dorst naar huis moest gaan.

De betoverende tocht doorgeen het wonderland van de Blankaart met feeën, reuzen, meerminnen, kabouters en spoken werd door groot en klein erg gesmaakt. Met humor, deugnieterij, emotie en in interactie met het publiek bracht Veerle Ernalsteen, de verhalenvertelster, sprookjes en volksverhalen voor jong en oud. Soms een tikje duister, maar ook romantisch en pittig. In de vertelkapel van het kasteel werden verschillende kamishibaiverhalen voorgedragen.

Men kon ook kennis maken met het fluistervaren om op zoek te gaan naar de geheime vijverbewoner. Wist je dat Woumen een eigen reus heeft en voor de gelegenheid werd hij opgesteld op het domein. Het was het moment om met Gauthier Van Woumen kennis te maken. De kinderen gingen zelf creatief aan de slag en maakten hun eigen reus.

Op verschillende tijdstippen zorgde de ‘Koninklijke Fanfare Hoger Op Woumen’ voor een muzikaal intermezzo. Het Middeleeuws Collectief Via Nobilis zorgde voor dans zoals in de middeleeuwen. Er werd toen veel gedanst om zich te vermaken of om elkaar het hof te maken o.a. met de paardendans en de wasvrouwen. De dansgroep werd begeleid door de muziekgroep Ultreya. Zij zijn gespecialiseerd in het spelen van oude muziek.

Daarnaast was er doorlopend een letterzoektocht, een peperkoekenhuis met proevertjes en een avonturenparcours.

Een dikke proficiat aan alle medewerkers!

Fotoalbum – sfeerbeelden ‘Feest in het Dorp’ - Sp(r)ookjes in de Blankaart Woumen

Film - Middeleeuws Collectief Via Nobilis met muziekgroep Ultreya

Redactie, foto's, film: Bertrand Vande Ginste