Nieuwjaarsreceptie Bewonersplatform “De Blankaartklok” alweer groot succes

Post date: Feb 18, 2016 9:54:21 PM

Op zondag 14 februari 2016 organiseerde het Bewonersplatform “De Blankaartklok” haar traditionele nieuwjaarsdrink. Na vier edities is de nieuwjaarsdrink uitgegroeid tot een groot succes. Niet minder dan 260 aanwezigen waren te gast in het OC ‘t Woumenhof onder het motto ‘Breng je buren mee !’. En gelijk hadden ze! Het werd een gezellig samenzijn waarbij jong en oud een glaasje en een hapje werden aangeboden. Onder de aanwezigen waren Burgemeester - Provincieraadslid, Lies Laridon, Schepenen Kurt Vanlerberghe, Martin Obin, Karline Ramboer en Nele Vanveuren - Stafmedewerker communicatie en tevens Projectmedewerkster Bewonersplatforms van Stad Diksmuide. Tevens waren er tal van vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en organisaties aanwezig. Tussen de babbels en geknabbel door, kwam de nieuwjaarsspeech van coördinator Manu Mackelberg, onder het motto ‘Goe Bezig…’ had hij het over de verschillende initiatieven en realisaties van het bewonersplatform. De Mu6ix – Jazzband zorgde voor de muzikale omlijsting met een prachtig aperitiefconcert ‘Saint Amour’. Op deze Valentijnsdag is Saint Amour, de ode aan de liefde. De 6-koppige Jazzband ‘Mu6ix’ bestaat uit 3 blazers en een ritmesectie. De huidige leden zijn: Brecht D'Heere (trompet/flugelhorn), Carl Grimmelprez (sax), Bruno Prina (gitaar), Rony D'Herck (contrabas), Koenraad Bekaert (trombone) en Bart Leflere (drums). Alle genodigden waren lovend en hebben genoten van dit uniek concert.

Alle bestuursleden van het Bewonersplatform zorgden ervoor dat alles in goede banen verliep en waren al voor dag en dauw aan het werk om alles klaar te zetten. Zij werden beloond door de vele positieve reacties van de Woumenaars en sympathisanten voor deze alweer schitterende en gezellige Nieuwjaarsreceptie.

Als eerste en enige West-Vlaamse bewonersgroep heeft het bewonersplatform ‘De Blankaartklok’ van Woumen de 'Goe Bezig prijs' van de Vlaamse vereniging Dorpsbelangen gewonnen. Het bestuur mocht de ‘Goe Bezig-prijs uit handen van minister Joke Schauvlieghe ontvangen.

Medewerkers Bewonersplatform 'De Blankaartklok' in alfabetische volgorde:

Geert Averbeke

Filip Boen

Wim Coussement

Karel Famaey

Manu Mackelberg

Danny Van Acker

Bertrand Vande Ginste

Info: www.woumen.eu

Fotoalbum: sfeerbeelden

Film: nieuwjaarsspeech van Manu Mackelberg, coördinator Bewonersplatform - Lies Laridon Burgemeester en Provincieraadslid en Kurt Vanlerberghe, Eerste Schepen

Fotoalbum: Aperitiefconcert ‘Saint Amour -’Mu6ix Jazzband

Film: Aperitiefconcert ‘Saint Amour -’Mu6ix Jazzband

Redactie, foto’s, films: Bertrand Vande Ginste