Zoë, Zulma, Zita en Jerome zijn terug

Post date: Sep 4, 2013 9:18:52 PM

Beste Blankaartvrienden,

De ezels zijn terug en maken

er werk van om de kerkwegel aan de Vijfhuizen kort te houden. Zoë krijgt (na het inslapen van haar moeder Margot) dit jaar hulp van haar jonge donkere neef Jerome en twee verre achternichten Zulma en Zita.Zoë (vooraan op de foto) is opnieuw zwanger. Bevalling is voorzien half december. Ze oogt hoogzwanger, maar haar ezelsdracht zal dus nog een poosje duren. Vergis je niet, ze heeft van nature altijd al een maatje meer gehad.

Vrijdag zijn een vijftigtal vrijwilligers van de POM * (provinciale ontwikkelingsmaatschappij) enkele uren vrijwilligerswerk komen doen op de Blankaart.

Aan het vogelkijkplatform langs de Vijfhuizenwegel hebben deze provinciale ambtenaren in een korte tijdspanne twee takkenwallen gebouwd zodat het kijkplatform nu zonder verstoring van de te observeren vogels kan betreden worden. Een mooi plekje, een wandeling waard.

Toen de bende vertrokken was zagen we een roerdomp vliegen en neerdalen in een rietkraag. Jawel! Er zijn getuigen.

Groet,

Guido Vandenbroucke

*De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen versterkt ondernemerschap, door samenwerking te stimuleren tussen de ondernemingen en hun organisaties, de kennisinstellingen, de regionale beleidsorganen en de sociale partners, om te komen tot een duurzaam, innovatief en internationaal gericht economisch weefsel.