Woumense woonzorgcentrum bracht de markt naar het dorp

Post date: May 10, 2014 1:39:51 PM

Op woensdag 7 mei zette het woonzorgcentrum St. Jozef in Woumen zijn deuren open voor verschillende marktkramers. Op deze manier wil men de bewoners van het woonzorgcentrum alvast laten meegenieten van de marktsfeer en het dorpsgebeuren. Deze geslaagde 4e editie met marktkramers van de streek en randanimatie met o.a. drankstand, voor de kinderen een springkasteel… lokte veel volk. Met dit initiatief wil het Woumense woonzorgcentrum de markt naar het dorp brengen. Hoe het allemaal begon...

‘Het woonzorgcentrum St. Jozef kiest er bewust voor om niet op een eiland te leven. Een aantal jaren geleden zocht het centrum naar een manier om beter geïntegreerd te raken in de buurtgemeenschap. Toen de dochter van een bewoonster met het voorstel kwam om op woensdagnamiddag samen een marktnamiddag te organiseren voor Moederdag, was de directie en het personeel onmiddellijk voor het idee gewonnen.

In 2011 organiseerde het woonzorgcentrum zijn eerste marktnamiddag en dit initiatief groeide meteen uit tot een jaarlijkse traditie. Telkens is er één kraampje voor groenten en fruit, een ander voor ondergoed, eentje voor bovenkledij, ijsjes, snoep, schoenen, make-up... Daarnaast nemen ook enkele marktkramers

uit het dorp deel aan de marktnamiddag. In totaal maken een 15-tal marktkramers hun opwachting.

Voor de kinderen voorziet het woonzorgcentrum een springkasteel en er is ook een drankstand waar de bezoekers tegen een democratische prijs iets kunnen drinken. De marktnamiddag is een uitgelezen kans om mensen die geen connecties hebben met het woonzorgcentrum tot daar te krijgen. Die dag krijgen heel veel bewoners bezoek, ook van mensen die minder vaak in het woonzorgcentrum komen, zoals de kleinkinderen met hun kinderen. Vele bewoners kijken dan ook enorm uit naar deze dag: samen met hun familie naar de markt.

Enige minpuntje is het weer: dat is een zeer bepalende factor voor het slagen van deze namiddag. Bij mooi weer is het een succesverhaal, waarbij mensen hun aankopen zelfs uitstellen tot op de marktnamiddag. Bij slecht weer kunnen de bezoekers en bewoners nagenieten in de cafetaria van woonzorgcentrum’, aldus directeur Katrien Sampers.

Een dikke proficiat aan het ganse team !

Fotoalbum