Vredesboom siert Woumen

Post date: Dec 21, 2013 3:52:02 PM

Naast de traditionele kerststal en kerstversiering van de WK©G op het dorpsplein heeft het Bewonersplatform ‘De Blankaartklok’ Woumen het initiatief genomen om het grasveld van het dorpsplein nog mooier te maken met het plaatsen van een Vredesboom.

Deze supergrote kerstboom die op het dorpsplein werd gezet, is niet zomaar een boom. Het is de bedoeling dat iedereen van het dorp een boodschap van vrede achterlaat bij deze boom. Immers, 100 jaar na “de Groote Oorlog” worden we nog dagelijks geconfronteerd met veel geweld in de wereld.

Iedereen wordt uitgenodigd zijn vredes- en gelukwens in een enveloppe te stoppen en die dan in de boom op te hangen. Natuurlijk mag er ook een slinger, een knuffelbeertje, een tekening in, …. Zo tonen de Woumenaars aan de talrijke voorbijgangers dat wij iedereen het beste toewensen voor 2014.

Tijdens de inhuldiging hingen de kinderen van de vrije basisschool

hun vredesboodschap in de Vredesboom. Er werden ook gedichten voordragen, gezogen en gedanst. In het bijzijn van burgemeester Lies Laridon werd de Vredesboom dan ook ingezegend door pastoor Bart Malfait.

Dag en nacht zijn de vredesboodschappen welkom. Respecteer ook de berichten die er reeds hangen, want respect voor een ander is de basis voor een vredevolle wereld.

Op zaterdag 11 januari 2014 zal men dan de Vredesboom – samen met alle andere kerstbomen van het dorp – verbranden tijdens de kerstboomverbranding van de WK©G. Zo zal de rook met vredesboodschappen zich verspreiden over de rest van de wereld...

Speech Manu Mackelberg (klik hier)

Speech Vredesboom, Burgemeester Lies Laridon (klik hier)

Zegening van Vredesboom Pastoor Bart Malfait (klik hier)

Vredesgedichten - VB Woumen (klik hier)

Alegria – VB Woumen

Europese hymne – VB Woumen