Woumen neemt afscheid van kerst

Post date: Jan 13, 2016 3:41:09 PM

De Blankaartgemeente was tijdens de voorbije weken een parel van lichtjes, bomen, kerststallen, grazende schapen, … De kerstperiode was voor de Woumenaars een verademing die op zaterdag 9 januari waardig werd afgesloten met twee fijne activiteiten.In de namiddag was er het Driekoningenfeest. De ingeschreven kinderen konden er samen in de eetzaal van de Vrije Basisschool terecht om er cadeautjes in elkaar te knutselen. Die mooie geschenkjes brachten ze dan onder begeleiding van een volwassene naar de bewoners van het dorp.

De centen die ze van de bewoners kregen werden geschonken aan Missio, de organisatie die kinderen in de derde wereld ter hulp springt. De snoepjes en de koekjes verdeelden ze netjes onder elkaar. Na hun wandeling door het dorp werden de kinderen vergast op lekkere pannenkoeken en heerlijke chocolademelk. Het bestuur van de Gezinsbond zorgde voor een vlotte organisatie van dit gebeuren.

Om 18 uur was er dan de kerstboomverbranding. Voor de 23ste keer werden alle kerstbomen die mensen in de huiskamer of voor het huis geplaatst hadden door de WK©G op zaterdag 9 januari opgehaald waarna ze gestapeld werden in de weide naast de basisschool om dan als een feeërieke toorts verbrand te worden.

De WK©G zorgde voor gratis chocomelk, glühwein en gebakken sprot.

Fotoalbum