Woumenaars massaal aanwezig op de eerste bijeenkomst van het nieuwe werkjaar - Bewonersplatform ‘De Blankaartklok’

Post date: Mar 8, 2017 3:09:04 PM

Een grote merci voor uw aanwezigheid en steunbetuiging. De Woumenaars waren terug massaal aanwezig op de eerste bijeenkomst met een nieuwjaarsreceptie van het Bewonersplatform ‘De Blankaartklok’. Ongeveer 250 aanwezigen waren opnieuw bijeen in het OC ‘t Woumenhof onder het motto ‘Breng je buren mee!’. En gelijk hadden ze! Het werd een gezellig samen zijn waarbij jong en oud een glaasje en een hapje werden aangeboden. Onder de aanwezigen waren Schepen, Kurt Vanlerberghe, Martin Obin, Marc De Keyrel en Karline Ramboer aanwezig. Burgemeester en Provincieraadslid, Lies Laridon, schepen Bieke Moerman en Bart Laleman hadden zich verontschuldigd. Tevens waren tal van vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en organisaties aanwezig. Tussen de babbels en geknabbel door, kwamen de toespraken van Manu Mackelberg en schepen Karline Ramboer aan de beurt.

>>> Fotoalbum (klik hier)

Coördinator Manu Mackelberg had het in zijn toespraak over de gerealiseerde projecten van het afgelopen jaar...

Schepen Karline Ramboer met bevoegdheden, leefmilieu, cultuur, toerisme, evenementen, erfgoed, dierenwelzijn en noord-zuidbeleid had het over de goedgekeurde en getekende notariële akte tussen wzc Woumen en stad Diksmuide voor de grondruil i.v.m. het nieuwe OC. Ook werd er een architectenbureau - DDM architecten uit Kortrijk aangesteld. Verder had zij het over het rijke en gedreven verenigingsleven van Woumen o.a. de fanfare, toneel, veel hulp- en serviceclubs... en dat Woumen dus een mooi OC verdient. Er zijn ook onderhandelingen vanuit 'stad' bezig om de parkeerstroken her aan te leggen...

Op deze bijeenkomst werden ook de 3 winnaars van de ‘mooiste versierde kerstwoning’ bekend gemaakt.

  • John Smith – Nancy Jaecques

  • Hans Verschelde

  • Bernard Sinaeve

Mooist versierde kerstwoning van Woumen. Hun volledige tuin en woning waren – nog meer dan de vorige jaren – versierd met verschillende soorten kerstverlichting. In het online stemformulier kwamen ze ook als winnaar uit de bus.

Origineelst versierde kerstwoning. Het bewijs dat men ook zonder overvloedige kerstverlichting een tuin mooi kan versieren. Heel veel originele kerstfiguurtjes van klein tot groot sierden de voortuin van deze woning. Heel origineel en vooral mooi in zijn eenvoud.

Prijs voor de volharding. Al jarenlang zorgen Bernard en zijn team van de Kasteelhoek dat er een mooie verlichte kerststal staat op de hoek van de Steenstraat en de Iepersteenweg. Voor hun jarenlange inzet om dit – ongevraagd – te doen, belonen wij hen met deze mooie ereprijs.

Proficiat!

Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste