Toerisme

Bus langs frontlijn stopt ook aan natuurgebied ‘De Blankaart’ (klik hier)

Blankaart wandelroute

Op deze wandeling staat het landschap rond de Blankaart centraal. De Laaggelegen weiden en hooilanden vormen het winterbed van de Ijzer. Van oudsher trekt het waterrijk gebied grote concentraties watervogels aan. Vertrekkend van het Blankaartkasteel voert het traject vooreerst doorheen een reeks weilanden die deel uitmaken van het natuurreservaat De Blankaart. Vervolgens wordt doorheen het winterbed van de Ijzer naar het waterspaaarbekken De Blankaart gestapt. De terugweg leidt door de wijk 'de Rhille' en langs het gelijknamige BLOSO-centrum.

Type: Wandelroute - Locatie: 8600 Woumen - Afstand: 9.6 km - Moeilijkheidsgraad: Amateur

Info: Guido Vandenbroucke, GSM: 0477 85 41 38 - e-mail: guidovedebe@skynet.be

Natuurpunt (klik hier)

De Blankaart (klik hier)

"Blankaartwandelroute" De meest populaire wandelroute in de buurt van De Blankaart (klik hier)

Informatie: Blankaartwandelroutekaart

Van oudsher trekt het waterrijke gebied van de Blankaart grote concentraties watervogels aan. De laaggelegen weiden en hooilanden vormen de achtergrond waartegen de Blankaartwandelroute gelegen is. Je vertrekt aan het Blankaartkasteel, daarna wandel je doorheen een reeks weilanden die deel uitmaken van het natuurreservaat De Blankaart. Dan stap je lange tijd doorheen het "winterbed van de IJzer" naar het waterspaarbekken van De Blankaart. Op de terugweg wandel je door de wijk De Rhille en langs het gelijknamige BLOSO-centrum.

Leuk om weten:

De Blankaart is een natuurgebied ten zuiden van de IJzerbroeken. Het zijn voornamelijk drassige weiden en hooilanden langs de IJzer.

Aantal stappen: 13.700

Route Details

  • Regio: Westhoek
  • Vertrekpunt: Blankaartkasteel in Woumen (Diksmuide)
  • Afstand: 9,6 km

Bestellen

  • Type: Kaart
  • Prijs (incl. BTW): 2.00 euro
  • Bestel de wandelkaart hier