Blankaartpad is gewijzigd

Post date: Oct 9, 2013 5:48:09 PM

Het Blankaartpad is gewijzigd. Voorbij de Kasteelweide, in de zone met overstapjes en klaphekkentjes door de weiden, is het traject omgebogen. Voortaan kunnen wandelaars via een plankenpad over een uitloper van de Blankaartvijver (De Keel) wandelen. Op die manier wordt een modderige zone uit het traject gehaald en is er een aparte beleving van wandelen boven het moeras. Dit zwevend pad is aangelegd (en betaald) in het kader van de Natuurinrichtingswerken Blankaart (ANB&VLM). De afwerking (poortjes en bijkomend bruggetje) gebeurde door Klaas en de terreinploeg van Natuurpunt. Wandel en geniet!

Deze morgen toen ik naar mijn werk reed, heb ik een opmerkelijk spektakel gezien op de Stenensluisvaart én een mooi staaltje van groepswerk.Ik had al eerder deze morgen een 18-tal Grote Zilverreigers zien zitten, bijeengepakt langs de Stenensluisvaart. Blijkbaar houden zij elke ochtend een kort groepsmoment vooraleer uit te zwermen. Deze morgen evenwel bleven ze een hele tijd de Stenensluisvaart volgen. Met kleine

wipjes en korte vleugelslagen verplaatsten ze zich richting IJzer.Toen ik met mijn wagen aan de klepstuw op de Stenensluisvaart passeerde, waren de Grote Zilverreigers dichtbij. En toen zag ik waarom ze de vaart volgden. Op de Stenensluisvaart zwommen maar liefst 37 Aalscholvers gegroepeerd richting klepstuw. Als dominostenen gingen ze om beurten kopje onder. Samen de vis opjagen, vissen in coöperatie. En de Grote Zilverreiger? Wel die volgden langs de oever in de hoop hier en daar een graantje (visje) mee te pikken. Samen Sterk!

Met groet,

Guido

(en welkom zaterdag 12.10 om 13u30: werknamiddag voor vrijwilligers)