De werkboot van de Blankaart is grondig hersteld

Post date: Sep 4, 2013 9:46:14 PM

Beste Blankaartvrienden,De werkboot van de Blankaart (de Kleine Putoor) is grondig hersteld en werd vandaag weer te water gelaten.

Onze kleine houten “schuytte” werd in 1997 in St.Omer (F) gemaakt uit inlandse eik en lag sedertdien onafgebroken op de Blankaartvijver. In haar beginjaren deed de Kleine Putoor dienst als excursieboot, nu wordt ze alleen gebruikt voor beheerwerken.

De boot was ondertussen op verschillende plaatsen lek.

Onze vrijwilligersploeg o.l.v. Dirk Wybo en Christian Decap hebben de voorbije maanden van de oude zwaar gehavende boot weer een nieuwe boot gemaakt. De rotte planken werden vervangen, de romp kreeg een polyester jasje en de volledige boot kreeg meerdere laagjes waterafstotende verf.

Vandaag werd de werkboot met de hulp van boer-buurman Dewinter te water gelaten in de Houtensluisvaart.

Tijdens de vaartocht naar de Blankaarthaven bracht een purperreiger een eresaluut en vonden we diep in de Stenensluisvaart grote velden gele plomp.

Met groet,

Guido

(en de lepelaars ? Eergisteren streken een 30-tal lepelaars neer op “visputten Kempynck”. Heel regelmatig een groepje van 15 lepelaars rond de Blankaart te zien. Trouwens heel wat “witte” gedaanten in de lucht want ook de grote en kleine zilverreigers laten zich opmerken.)