Bestel NU ! Afhaal-parochiemaal - 28 november 2021 – Woumen

28-11-2021 om 12.00 uur

via takeaway in OC Walnes


Stoofvlees of vol-au-vent met frietjes op zondag 28 november 2021 via takeaway in OC WalnesOp zondag 28 november krijgt iedereen de kans om eens niet zelf in de potten te roeren, maar vanaf 12 uur te genieten van een heerlijke maaltijd; af te halen in OC Walnes, Iepersteenweg 2, 8600 Woumen. De afhaalmaaltijden worden aangeleverd in microgolf verpakking.Er is keuze tussen 4 gerechten:* Vol-au-vent met frietjes en lekkere groenten* Vol-au-vent met aardappelpuree en smakelijke groenten* Stoofvlees met frietjes en heerlijke groenten* Stoofvlees met aardappelpuree en koude groentenWie frietjes wenst, houdt er rekening mee dat men ze thuis nog dient te bakken.Kaarten kosten 18 euro voor volwassenen en 9 euro voor -12 jarigen.
Deze kunt u bekomen bij Stefaan Debruyne, Woumenweg 293, tel. 051 50 32 32 en ook bijHilda Defossez, Kerkhofstraat 32, tel. 051 51 15 08.
Betalen kan contant of via overschrijving op rekening BE09 7555 4719 6857 met vermelding naam en welke maaltijden. Bestellingen zijn mogelijk tot uiterlijk 22 november.Bestel dus tijdig zodat u op zondag 28 november van een heerlijke maaltijd kan genieten bij u thuis.De opbrengst van dit parochiemaal is voor de werking van onze pastorale eenheid en wordt gebruikt voor versieringen in de kerk bij feestdagen, vormsel, eerste communie; naar het opluisteren van vieringen door muzikanten; naar recepties met nieuwjaar, dankviering communicanten en andere speciale gelegenheden; attenties zoals met Moederdag, Vaderdag, ...; (wens)kaartjes; enz.Bedankt voor uw steun!Namens het organisatieteam,Priester Geert Roseeuw, Clara Vanhoorne, Hilda Defossez, Christine Missiaen, Marie-Roos Develter, Pierre Stevens, Romain Serruys, Robrecht Devos, Hubert Sanders, Johan Lannoye en Stefaan Debruyne)

Sint-Andreaskerk (Woumen)

De Sint-Andreaskerk is de parochiekerk van de tot de West-Vlaamse gemeente Diksmuide behorende plaats Woumen, gelegen aan Woumenweg 251.

Geschiedenis

Vanaf ongeveer 1100 was er sprake van een romaans kerkgebouw. De parochie was in bezit van de Abdij Sint-Jan-ten-Berg te Terwaan, terwijl ook de Sint-Bertinusabdij te Sint-Omaars er bepaalde rechten had. In de 2e helft van de 12e eeuw werd het koor van de kerk uitgebreid, en in het 2e kwart van de 13e eeuw werd een westtoren aangebouwd, terwijl einde 13e eeuw een gotisch koor werd aangebracht.

In 1583 werd de kerk verwoest door Franse troepen en omstreeks 1602 was hij hersteld, nu als een laatgotische driebeukige hallenkerk met westtoren.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de toren door de Duitsers als uitzichtpunt werd gebruikt, werd de kerk geheel verwoest. In 1925 werd de kerk herbouwd naar het model van de verwoeste voorganger, naar ontwerp van René Cauwe. De doopkapel werd daarbij verplaatst naar de zuidzijde van de westtoren. In 1930 werd de kerk ingewijd. In 1945 werden de glas-in-loodramen vernield door een ontploffing van het munitiedepot te Houthulst.

Op 23 februari 1985 brak er brand uit in de kerk. Enkel de buitenmuren, de toren en de sacristie blijven gespaard. Voor de ingrijpende herstellingswerken vond een archeologisch onderzoek plaats dat heel wat gegevens opleverde omtrent de bouwgeschiedenis van de kerk.

Een gewaagde heropbouw onder pastoor Hubert Duron deed in 1986 de kerk herrijzen tot een luchtig en modern hedendaags gebedshuis.

Op 4 september 1988 vond de inwijding plaats door Mgr. E. Laridon.

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

GRATIS uw activiteit online!

Stuur uw activiteitengegevens door naar: bertrand.vandeginste@scarlet.be