De Dover Spillemænd

3.440 kr. til en instruktør til inspiration og vejledning i at spille arrangementer af D.T.S. Bjerregaard.

De Dover Spillemænd er 5 spillemænd, der alle er bosiddende i det gamle Dover Sogn (mellem Ry og Skanderborg). De spiller til forskellige arrangementer – fortrinsvis i lokalområdet. F.eks. 50 – 60 års fødselsdage – med eller uden dans, afslutningsballet i den lokale folkedanserforening og sommerunderholdning i Ry Havnepavillion. Deres instrumenter er 2 x violin, harmonika, tværfløjte og bas.

I 2006 var de blevet engageret til at underholde ved et 100-års jubilæum, og havde i den anledning ledt efter spillemandsarrangementer, der var komponeret i 1906. De havde fundet og studeret D.T.S. Bjerregaards hæfter nr. 57 og 58 fra h.h.v. maj og dec. 1906, og der fundet nogle arrangerede musikstykker, som de syntes var meget velegnede, ikke kun i denne sammenhæng, men til at indgå i deres repetoire generelt.

De engagerede en instruktør for at opleve fælles inspiration og få vejledning i at spille udvalgte arrangementer fra ovennævnte hæfter, og de havde søgt et beløb til afholdelse af udgifter i denne sammenhæng.

Efter de afholdte 100-års jubilæum modtog Fonden dokumentation for projektete afholdelse i form af en videooptagelse af orkestret mens det spillede til dans med numrene: Paa den forkerte side polka, Vil du hilse din mo-er vals, En rundrejse schottisch, Frieren tyroler vals, samt udklip fra loaklavisen om arrangementet.

Billedserie - Udvalgte billeder fra en video optaget af gruppen som spiller til dans.