Snurre Snups

2.770 kr. til D.T.S. Bjerregaards arrangement af Hamborg Sextur, danset og spillet til af elever fra Brande Musikskole.

Brande Musikskole har i flere år haft et sammenspilshold med et folkemusik­repertoire. Efter sammenspilsholdet har der været arrangeret børnefolkedans, hvor nogle af Musikskolens elever fra folkemusiksammenspilsholdet har deltaget enten i spil eller dans. Det har ofte foregået fredag eftermiddag fra ca. 15-17.30.

Den 3. maj 2005 deltog 10 udvalgte elever - som både spiller og danser - fra disse to hold i en TV-optagelse til Snurre Snups Søndagsklub. Optagelsen foregik hos Nordisk Film, Valby, København. Udsendelsen blev sendt den 22. maj mellem 10-12.

Der blev i løbet af et par timer optaget materiale til ca. 7 min. TV-udsendelse hvorunder børnene henholdsvis spillede, dansede og blev interviewet. Der spilles på tværfløjte og klarinet i to traditionelle spillemandsnumre og der danses til ét nummer. Påklædningen er traditionelle folkedansedragter.

Snurre Snups Søndagsklub varet velrenommeret børneprogram som er blevet vist i 15 år hver søndag formiddag i vinterhalvåret kl. 10 - ca. 12 i perioden 1999-2005. Det var et godt sted at præsentere et af D.T.S. Bjerregaards værker.

Fonden har modtaget en optagelse af udsendelsen som dokumentation.

Billeder - Billedserie med 11 billeder i en serie og et portrætfoto af gruppen.