Ullidsmusik

10.000 Lydudgivelser og bogprojekt

Bevilling: Til tilskud til lydudgivelser og bogprojekt, med titlen: H.C.Sørensen – Ullidsmusik fra 1820'erne.

Ansøgers korte begrundelse: I 1820'erne sad en ung mand, Hans Christian Sørensen og nedskrev i hundredvis af dansemelodier, forlæg ukendt. Han var født i 1811 i Ullids (Vesthimmerland). Forældrene havde en fæstegård under Lerkenfeldt gods, som Hans Christian senere overtog. Melodierne er til tidens modedanse eks. engelske danse, skotsk, eccosaise, vals, reel, menuet, ottemandsdans, bøhmerdans o.s.v., danse som vi kalder folkedanse i dag.

Ansøgers uddybende forklaring: Bøgerne udviser et tidsbillede på musik og dans i starten af 1800 tallet. En gruppe af Rebildspillemændene under ledelse af Niels Jørn Østergård har i nogen tid arbejdet med denne samling og planlægger et formidlingsprojekt med CD indspilning og en publikation. Der er udvalgt et repræsentativt udsnit af melodierne, med de originale 1. og 2. stemmer. Og et større udvalg til publikationen.

Ansøger og Bevillingshaver: Niels Jørn Østergård

Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales mod fornøden dokumentation for projektets gennemførelse.

Dokumentation for projektets gennemførelse: Modtagelse af projektets CD og publikation, på Fondens adresse eller ved en reception for CD'ens udgivelse.

Se i øvrigt de generelle retningslinjer for bevillinger under Gå til: Ansøgning.