Foredrag

Det er muligt at bestille et foredrag med digital præsentation om Saugmann Bjerregaard. Foredraget holdes af Bo Skjærbæk, formand for Fonden, cand.mag. i bl.a. musik, gymnasielærer gennem 35 år, spillemand til trad. dans og i Jelling Spillemandslaug over 25 år, folkemusikforsker.

Saugmann Bjerregaard – en musikdirektørs verden

Indhold

Saugmann Bjerregaard (1852-1916) var musikdirektør i Kjellerup og Danmarks mest ukendte komponist af traditionelle dansemelodier. Saugmann Bjerregaard (også D.T.S. Bjerregaard) dannede skole for flere generationer af midtjyske spillemænd med sine næsten 1000 kompositioner og arrangementer af polka-, vals-, mazurka-, skottish-, galop- og hopsa- melodier som blev trykt, udsendt til abonnenter og i løssalg. Hvem var han som komponist, nodeudgiver, spillemand, familiefar med musikskole og musik- og gavebutik? Det besvares med en præsentation med dokumentation og eksempler i skrift og lyd.

Præsentationen ledsages af mange musikeksempler på harmonika / cello og som lydoptagelser. Der kan være flere medvirkende musikere.

Der kræves en digital projektor, lærred og musikafspiller. Foredraget kan vare 90 min., og koster 3.300 kr. + transport. Der kan aftales indhold efter interesseområde.

Musikeksempel 1: Saugførerne - En Rundrejse Skottish

Musikeksempel 2: Mads Hansens Kapel - Rosette Hopsa

Henvendelse til: kontakt@saugmannbjerregaardsfond.dk

Præsentation, eksempel - Præsentationens forside, oversigt, bibliografi, nodesamling og slutside tekst